Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wijnaldum, primul transfer în "era Laporta": "95% e fotbalistul Barcelonei"

Cristian Mihală

Actualizat 15/03/2021 la 14:42 GMT+2

Georginio Wijnaldum a ajuns la un acord cu Barcelona şi va evolua pe Camp Nou din vară, anunţă portalul englez "Football Insider". Contractul olandezului cu Liverpool expiră la 30 iunie, iar plecarea lui de pe Anfield este iminentă.

Mason Mount of Chelsea is challenged by Georginio Wijnaldum

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Romeo Ene
Joan Laporta are planuri mari pentru reconstruirea clubului de pe Camp Nou, dar datoriile de 1,2 miliarde de euro moştenite îi limitează forţa financiară pe piaţa transferurilor. Noul preşedinte e extrem de interesat să le prelungească înţelegerile lui Messi (contract scadent în vară) şi lui Pedri şi Ansu Fati (mai au contract până în vara lui 2021). Achiziţiile - se zvoneşte că Barcelona a intrat în cursa pentru Haaland - vor depinde de ce reuşeşte clubul să vândă în următoarea perioadă de mercato. Până atunci, conducerea s-a orientat către fotbalişti liberi de contract, Aguero şi Wijnaldum fiind primii pe listă.

Barcelona, intrată de mai multe luni în cursa pentru Wijnaldum

Fotbalistul în vârstă de 30 de ani reprezintă o prioritate pentru Ronald Koeman, antrenorul Barcelonei, care vrea să-şi întărească mijlocul terenului din punct de vedere fizic, iar Wijnaldum pare potrivit pentru a îndeplini acest rol. Batavul își încheie contractul cu Liverpool pe 30 iunie.
Deşi olandezul a mărturisit la începutul săptămânii trecute că "nu există vești despre viitorul meu", potrivit unei surse apropiate jucătorului, el este cu gândul la Barcelona. Aceleași surse indică faptul că internaționalul olandez visează să joace la Barcelona încă de când era copil. Football Insider susţine că în acest moment "în proporţie de 95% Wijnaldum e jucătorul Barcelonei".
Wijnaldum a jucat 28 de meciuri în Premier League în acest sezon, marcând 2 goluri. Are 7 partide în UEFA Champions League pentru "cormorani", fiind un jucător important în angrenajul echipei lui Klopp. Lor li se adaugă 2 jocuri în FA Cup în care a marcat o dată, un joc în Community Shield şi 15 minute în Cupa Ligii.
Barcelona a fost eliminată din optimile UEFA Champions League de către PSG şi se află pe locul 3 în campionat, după Atletico Madrid şi Real, având un meci mai puţin faţă de "galactici" şi faţă de formaţia lui Simeone. Cu o victorie diseară, contra lui Huesca, catalanii ar veni pe 2, la doar 4 puncte de trupa de pe Wanda Metropolitano.
Wijnaldum a ajuns pe Anfield în sezonul 2016-2017 de la Newcastle.
Cu olandez în teren, Liverpool se pregăteşte de duelul cu Wolverhampton, care va fi în direct pe Eurosport 1 şi Eurosport Player în această seară, de la 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo