Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrei Raţiu s-a despărţit de Villarreal şi va juca la Huesca

Romeo Ene

Actualizat 04/08/2021 la 15:27 GMT+3

Andrei Raţiu a fost cedat de Villarreal la Huesca, în Segunda Division. Fundaşul român va evolua pentru formaţia care a retrogradat anul trecut din La Liga pentru următoarele 3 sezoane, însă "submarinul galben" a păstrat opţiunea de a-l răscumpăra pe jucătorul de 23 de ani.

Andrei Rațiu

Credit imagine: Getty Images

Raţiu a prins puţine minute la prima echipă a spaniolilor, evoluând mai mult la echipa secundă. În sezonul 2020/2021 a fost împrumutat la Den Haag, acolo unde a jucat 10 partide, nereuşind să se remarce. A revenit în Spania şi a fost convocat de Mirel Rădoi pentru partidele de la Jocurile Olimpice.

Raţiu va evolua la Huesca

Fundaş dreapta la bază, Raţiu a evoluat pentru naţionala României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În primul meci, câştigat de România cu Honduras, scor 1-0, Raţiu a evoluat 75 de minute, fiind înlocuit de Ricardo Grigore.
Ulterior, nu a evoluat în partida cu Coreea de Sud, pierdută cu 4-0, însă a revenit pe teren în ultimul meci, cel cu Noua Zeelandă, atunci când a evoluat 90 de minute.
Înainte de Jocurile Olimpice Raţiu jucase 23 de minute în amicalul cu Mexic şi 90 cu Australia. Chiar dacă Villarreal l-a cedat la Huesca, "submarinul galben" a păstrat opţiunea de a-l răscumpăra în cazul în care românul va impresiona în liga a doua din Spania.
Este o strategie pe care spaniolii o abordează de mai mult timp, în momentul în care aleg să se despartă de jucătorii tineri. Raţiu a evoluat la toate grupele de juniori ale lui Villarreal, debutând la prima echipă într-un meci din Europa League, în sezonul 2018/2019, într-o partidă cu Valencia.
Sezonul trecut a fost împrumutat în Olanda, la Den Haag, dar a revenit la echipă în a doua jumătate a lui pentru a se antrena cu prima echipă şi pentru a evolua la tineret.
Este cotat de site-ul Transfermarkt la 300.000 de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo