Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona a pus ochii pe un atacant cu experiență în 3 dintre cele mai tari campionate din Europa

Bianca Dumitru

Publicat 28/09/2021 la 09:25 GMT+3

Barcelona vrea să dea o lovitură pe piața transferurilor. Catalanii își doresc să-l aducă în iarnă pe Camp Nou pe Edinson Cavani, jucător care a pierdut prim-planul la Manchester United după revenirea lui Cristiano Ronaldo în Premier League.

Barcelona.

Credit imagine: Getty Images

Edinson Cavani a pierdut prim-planul la Manchester United în această stagiune, după revenirea lui Cristiano Ronaldo pe Old Trafford. Fotbalistul în vârstă de 34 de ani a evoluat doar 47 de minute în startul acestui sezon de Premier League, Ole Gunnar Solskjaer neputând conta pe el din cauza unei accidentări.
În iarnă, uruguayanul s-ar putea despărți de United, fiind dorit în acest moment de Barcelona. Potrivit presei din Spania, catalanii și-ar dori să-l aducă pe Camp Nou sub formă de împrumut, ceea ce ar însemna că echipa blaugrana ar avea de plătit doar o parte din salariul fotbalistului, care se ridică la 15 milioane de euro pe sezon.
Jurnaliștii publicației Sport.es au scris că interesul Barcelonei pentru Cavani este nou, catalanii dorind să-i obțină transferul și în vară, când mutarea nu s-a concretizat. Fotbalistul mai are contract cu United doar până la finalul acestui sezon.
Edinson Cavani, cotat de site-ul transfermarkt.com la 6 milioane de euro, a mai evoluat de-a lungul carierei la Danubio, Palermo, Napoli și PSG, înscriind aproape 360 de goluri. Uruguayanul are în palmares 6 titluri de campion în Ligue 1, 4 Cupe, 7 Supercupe și 5 Cupe ale Ligii Franței, dar și o Cupă a Italiei.

Variantă surpriză pentru banca tehnică a Barcelonei

Până la următoarea perioadă de mercato, oficialii Barcelonei se concentrează acum pe schimbarea băncii tehnice. Catalanii au câștigat duminică primul meci după trei partide fără victorie în toate competițiile. Echipa lui Ronald Koeman s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 în partida cu Levante, acumulând 12 puncte și urcând pe locul 6 în clasamentul din La Liga.
Această victorie nu pare să-l fi înduplecat pe Joan Laporta cu privire la soarta antrenorului de pe Camp Nou. Presa din Spania este sigură de faptul că zilele olandezului pe banca tehnică a catalanilor sunt numărate, Koeman fiind extrem de criticat în ultima vreme atât pentru rezultatele echipei, cât și pentru comportamentul său.
Pe lista de înlocuitori ai lui Koeman s-au aflat, printre alții, Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, și Xavi, fostul mijlocaș al clubului blaugrana. Potrivit jurnaliștilor de la ABC, Laporta ar mai fi pus ochii și pe Andrea Pirlo, antrenor liber de contract în acest moment după despărțirea de Juventus.
Președintele catalanilor ar fi interesat de viziunea fostului fotbalist de la AC Milan și Juventus asupra fotbalului. În plus, numirea lui ar avea un avantaj considerabil pentru clubul de pe Camp Nou din punct de vedere financiar, Pirlo neavând mari pretenții salariale. Rămâne de văzut, însă, dacă Joan Laporta își va asuma riscul de a-l numi în locul lui Koeman, ținând cont de faptul că acesta are doar un an de experiență în antrenorat.
Program Premier League etapa 7 - Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo