David Alaba a semnat în această vară cu Real Madrid, el refuzând toate ofertele pe care Bayern Munchen i le-a făcut pentru a continua pe Allianz Arena.
Deși Alaba a ajuns pe Bernabeu liber de contract, aducerea fundașului austriac nu a fost deloc ieftină pentru gruparea de pe Bernabeu.
Jurnaliștii de la Der Spiegel susțin că au avut acces la contractul lui Alaba și au dezvăluit toate cifrele mutării austriacului la Real. Conform sursei citate, Alaba a încasat o primă de instalare de 17,7 milioane de € imediat ce i-a înștiințat pe oficialii lui Bayern că nu va continua la campioana Germaniei.
Liga
Eder Militao, magistral în acest an pentru Real Madrid! 3 înfrângeri în 39 de meciuri cu el pe teren
27/12/2021 LA 11:58
Pe lângă acest bonus, Realul a plătit sume considerabile și către reprezentanții jucătorului. Agentul Pini Zahavi a încasat 5 milioane de €, iar tatăl lui Alaba 6,2 milioane de €.
De asemenea, revista germană susține că Alaba va încasa 19,47 de milioane de € anual, ceea ce înseamnă că până în 2025 va primi în total 115 milioane de €. Clauza de reziliere a contrractului este una imensă: 850 de milioane de €.
David Alaba nu a debutat încă la Real Madrid. Primul meci al austriacului în tricoul madrilenilor au putea fi amicalul cu AC Milan din 8 august, care se va juca în orașul austriac Klagenfurt.

DAVID ALABA VA PURTA NUMĂRUL 4 LA REAL MADRID

Așteptările de la Alaba sunt extrem de mari la Real Madrid, misiunea austriacului fiind aceea de a-l face uitat pe Sergio Ramos, care a semnat cu PSG din postura de jucător liber. Acest lucru este evidențiat și prin numărul pe care Alaba îl va purta la gruparea de pe Bernabeu. Fundașul va avea numprul 4, care a fost purtat în trecut de Ramos.
În declarațiile oferite cu ocazia prezentării sale, Alaba a menționat că numărul pe care îl va purta pe spate îl va motiva și mai mult să aibă evoluțiile pe care fanii le așteaptă de la el.
"Ramos a jucat aici peste 10 ani și a făcut-o impecabil purtând acest număr. E ceva ce rămâne întipărit în mintea tuturor! E o onoare pentru mine să port numărul 4 și asta mă motivează foarte mult. Mi s-a spus că acesta este ultimul număr disponibil. Nu am vrut să cer numerele altor fotbaliști. Nu sunt aici să mă compar cu alți jucători. Mi-ar fi plăcut să joc alături de Ramos. Este un adevărat lider. Ar fi fost o plăcere pentru mine.", a spus Alaba, citat de Marca.
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22
Liga
Real Madrid vrea să dea o nouă lovitură pentru defensiva lui Ancelotti! Fundașul dorit pe Bernabeu
20/12/2021 LA 18:00