Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dialog de la distanță între Dembele și conducerea Barcelonei: "Sunt 4 ani de când am evitat să răspund. S-a terminat"

Romeo Ene

Publicat 20/01/2022 la 19:48 GMT+2

Scandalul creat în jurul lui Ousmane Dembele capătă proporții de la o zi la alta. Francezul a refuzat să își prelungească contractul cu Barcelona, iar urmările sunt evidente.

Ousmane Dembele of Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Conducerea clubului i-a transmis mijlocașului că nu mai este dorit pe Camp Nou și va trebui să plece.
Ousmane Dembele a primit mai multe oferte din partea Barcelonei încă din vara trecută pentru a continua pe Camp Nou, însă jucătorul le-a respins de fiecare dată.
Xavi, antrenorul Barcelonei, s-a declarat nemulțumit de situația complicată a lui Dembele și s-a săturat de pretențiile francezului, astfel acesta i-a transmis un ultimatum, ori își prelungește contractul și rămâne pe Camp Nou, ori pleacă, cel mai probabil în Premier League.

"Trebuie să plece imediat"

Directorul sportiv al Barcelonei, Mateu Alemany, a precizat astăzi că jucătorul trebuie să plece imediat de la club, ca urmare a refuzului său de a-și prelungi înțelegerea.
Mai mult decât atât, el l-a informat pe francez asupra faptului că nu va face parte din lotul echipei pentru meciul cu Athletic Bilbao: "Am început negocierile în luna iulie cu agenții săi. În aceste șase sau șapte luni în care am discutat, Barça a făcut diverse oferte pentru a găsi o modalitate ca el să continue la noi.
Aceste oferte au fost respinse pe rând de agenții săi" , a explicat Alemany, conform publicației AS.
"Astăzi, 20 ianuarie, este evident că jucătorul nu vrea să continue la Barcelona și nu face parte din proiectul de viitor al clubului. În acest scenariu, lui și agenților săi li s-a spus că trebuie să plece imediat pentru că ne dorim jucători angajați în acest proiect și, prin urmare, sperăm ca un transfer să aibă loc înainte de 30 ianuarie", a adăugat Alemany.
Directorul sportiv a explicat că decizia de a-l lăsa pe Dembele în afara lotului pentru meciul de cupă împotriva lui Bilbao a fost luată de Xavi, iar clubul a susținut-o sută la sută: "Insist, nu vrem să avem în echipă jucători care nu sunt angajați în proiect și care nu vor să fie cu gândul la Barcelona, prin urmare, dacă nu este convocat, este o consecință a acestui lucru. Clubul nu este cel care ar trebui să decidă dacă un jucător intră în lot sau nu, ci antrenorul. Are tot sprijinul nostru și credem că este o atitudine total coerentă.", și-a încheiat Alemany discursul.
Citește și:

Răspunsul lui Dembele nu a întârziat să apară

Ousmane Dembele a reacționat după ce conducerea Barcelonei și Xavi l-au informat că va pleca de la echipă în cazul în care nu își va prelungi înțelegerea.
El a publicat un comunicat oficial pe rețelele de socializare, precizând că o parte din ce s-a descris despre el nu este adevărat.
Mijlocașul nu considerăcă negocierile s-au încheiat, iar agentul său, Moussa Sissoko, va negocia în continuare cu Barcelona: "Sunt negocieri. L-am lăsat pe agentul meu să se ocupe, este terenul lui.
Sunt patru ani de când citesc lucruri despre mine, la care nu am avut drept la replică. Sunt patru ani de când apar tot felul de zvonuri despre mine. Sunt patru ani de când se vorbește despre mine, de când se minte cu nerușinare cu un singur scop, de a-mi face rău. Sunt patru ani de când am evitat să răspund, să nu mă justific niciodată. A fost o greșeală? Cu siguranță. Începând de azi, s-a terminat.
Voi răspunde sincer, fără să cedez vreunui șantaj. Am trăit momente complicate, accidentări...m-am conformat cerințelor antrenorului, fără îndoială. Mă concentrez pe ceea ce am de făcut întotdeauna pentru că este pasiunea mea.
Vreau să împărtășesc momente de bucurie cu colegii mei și cu toți membrii staff-ului. Mai presus de toate, să ne concentrăm pe ce este esențial: victoriile.", a precizat Dembele.
Barcelona l-a transferat pe Ousmane Dembele de la Borussia Dortmund în vara anului 2017, pentru 105 milioane de euro.
Mijlocașul a marcat 31 de goluri în 129 de meciuri pentru catalani, fiind mai mult accidentat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo