Această regulă ar urma să intre în vigoare începând cu luna iulie, iar echipele vor putea împrumuta maxim 8 jucători. Ulterior, în sezonul 2023-2024, acest număr va scădea la 7, iar din sezonul 2024-2025 la 6.
Regula nu se referă la împrumuturile pe plan intern, dar FIFA a precizat că fiecare federație trebuie să-și stabilească propriile reguli în termen de trei ani, deci până cel târziu la 1 iulie 2025.
Nu toți jucătorii vor fi afectați de noile reguli. Noile reglementări nu se vor aplica jucătorilor până în 21 de ani, în timp ce jucătorii crescuți club vor fi, de asemenea, scutiți.
Romanian Liga I
CFR bagă echipa a 2-a în duelul cu FCSB, din ultima etapă! Cristi Balaj a explicat decizia
ACUM O ORĂ

Lovitură pentru cluburile bogate

Se așteaptă ca regula să primească aprobarea finală din partea Consiliului FIFA. Ea era planificată inițial pentru sezonul 2020-2021, dar implementarea ei a fost amânatădin cauza pandemiei de COVID-19.
Schimbările fac parte dintr-o reformă mai amplă a sistemului de transferuri pe care FIFA a inițiat-o în 2017.
Citește și:
FIFA a precizat că noile reguli sunt implementate pentru "a dezvolta jucători tineri, de a promova competiția echilibrată și de a preveni acumularea de jucători legitimați la cluburile puternice din punct de vedere financiar."
În ultimii ani, cele mai mari și mai bogate cluburi de fotbal au cheltuit sume semnificative de bani transferând jucători tineri înainte de a-i trimite la o serie de echipe sub formă de împrumut.
Ulterior, ele vând acești jucători și realizează un profit uriaș, adesea fără ca aceștia să joace într-un singur meci pentru clubul lor de bază.
FIFA consideră că acest lucru este incorect și vrea să oprească acest obicei. Cele mai bogate cluburi vor trebui să își modifice strategiile de transfer în sezoanele următoare.
Practica stocării tinerelor talente este deosebit de răspândită în Premier League. Chelsea are în prezent 21 de jucători împrumutați, dintre care 8 la cluburi din afara Angliei.
Manchester City are 14 jucători împrumutați, iar FIFA își dorește ca aceste numere să scadă în următoarele sezoane.
Reglementările includ, de asemenea, cerința unui acord scris care definește termenii împrumutului, precum și introducerea unor termene minime și maxime de împrumut. Perioada maximă de împrumut va fi redusă la un an de zile.
De asemenea, va fi limitat la trei numărului de fotbaliști eligibili să fie împrumutați unui alt club.
Juventus are 39 de jucători împrumutați, dintre care 13 sunt U21.
Europa League
Imaginea teribilă postată de Sebastian Rode după triumful cu Frankfurt în Europa League
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
"Mbappe sau un nou trofeu Champions League?". Ce a răspuns Carlo Ancelotti
ACUM 2 ORE