FC Barcelona a anunțat pe 5 august că noul contract al lui Messi nu poate fi înregistrat din cauza plafonului salarial impus de Liga Spaniolă și astfel argentinianul va părăsi gruparea de pe Camp Nou după 21 de ani petrecuți la club. Știrea a cutremurat lumea fotbalului, iar suporterii au înconjurat stadionul, fiind de-a dreptul șocați de veste.
La doar o zi după ce această știre a cutremurat lumea fotbalului, Joan Laporta a susținut o conferință de presă în care a explicat motivele rupturii. Președintele Barcelonei a invocat situația financiară precară în care se află clubul și a menționat că noul contract al lui Messi nu a putut fi întregistrat din cauză că s-ar fi încălcat regulile fair-play-ului financiar.

Suporterii Barcelonei au întors armele împotriva lui Laporta după plecarea lui Messi

Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
ACUM 14 ORE
Între timp, Leo Messi s-a și mutat din Barcelona și a semnat un contract cu PSG, vicecampioana Franței, care și-a propus să facă legea în toate competițiile, după aducerea argentinianului, a lui Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Gini Wijnaldum sau Archaf Hakimi. Aseară, Leo Messi a fost prezentat în fața fanilor parizieni, care au declanșat sărbătoarea în tribunele de pe Parc des Princes.
La polul opus, suporterii Barcelonei încă sunt marcați de momentul plecării legendei clubului pe care-l susțin. La o săptămână și câteva zile de la anunțul oficial al plecării lui Messi de pe Camp Nou, fanii Barcelonei i-au declarat război președintelui Joan Laporta, făcându-l responsabil pentru toate cele întâmplate în ultima perioadă.
"Laporta, Iuda! L-au trădat pe Dumnezeu!", "Barcelona nu este afacerea ta!", "Laporta, lacheul lui Florentino!", au fost câteva dintre mesajele afișate de fanii Barcelonei pe bannerele atârnate pe gardurile care înconjoară Camp Nou. Acum rămâne de văzut cum vor reacționa cei mai mulți decât 20.000 de suporteri care vor fi prezenți la meciul dintre Barcelona și Real Sociedad.
Fotbal
Messi și Lewandowski au votat diferit la gala FIFA Best! Alegerile inexplicabile ale argentinianului
IERI LA 11:19
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22