Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta îi face toate poftele lui Xavi! Barcelona, ofertă de 40 de milioane de € pentru Karim Adeyemi

Nicu Savin

Actualizat 16/11/2021 la 17:47 GMT+2

Joan Laporta i-a promis lui Xavi că va depune toate eforturile pentru a întări echipa, iar președintele Barcelonei se ține de promisiune. Potrivit presei germane, clubul catalan a făcut o ofertă oficială pentru Karim Adeyemi, puștiul minune de la Red Bull Salzburg, dorit în egală măsură și de marile forțe din Bundesliga.

Joan Laporta and Xavi Hernández

Credit imagine: Getty Images

În momentul în care l-a convins pe Xavi să preia Barcelona, Joan Laporta i-a promis antenorului că va aduce întăriri la echipă, în ciuda situației financiare precare a clubului. Președintele catalanilor a trecut la treabă și a demarat deja negocierile cu Red Bull Salzburg pentru transferul lui Karim Adeyemi, unul dinte jucătorii doriți insistent de Xavi.
Conform germanilor de la Sport 1, Barcelona a și înaintat o ofertă de 40 de milioane de € pentru internaționalul german cu mamă româncă. Oferta catalanilor este cu 5 milioane de € mai mare decât ceea ce a oferit deja Borussia Dortmund, club care îl vrea pe atacant în egală măsură. Sursa citată mai notează că Barcelona este dispusă să-i ofere lui Adeyemi un contract pe 5 ani, cu un salariu anual mai mare de 5 milioane de €, atât cât a oferit Dortmund.
Pe urmele lui Adeyemi sunt și Chelsea, Bayern Munchen sau Red Bull Leipzig, sora mai mare a celor de la Salzburg, astfel că austriecii sunt într-o poziție bună pentru a obține un preț și mai bun, dacă licitația va continua.
Adeyemi s-ar plia perfect la stilul Barcelonei, el fiind un atacant foarte rapid, mobil, care poate evolua pe mai multe posturi (atât ca număr "9", dar și în benzi sau ca al doilea vârf). Dacă Salzburg va accepta oferta Barcelonei, Adeyemi ar urma să ajungă pe Camp Nou abia la finalul acestui sezon.
Adeyemi are numai 19 ani și joacă la Salzburg din 2018, în acest sezon el având cifre impresionante: 15 goluri în 22 de meciuri în toate competițiie, 3 dinte reușite venind în grupele Champions League.
Citește și:

Barcelona vrea să-l ia gratis pe Cezar Azpilicueta

Conform ESPN.com, o altă țintă a Barcelonei este Cezar Azpilicueta, căpitanul lui Chelsea. Fundașul de 32 de ani va intra curând în ultimele 6 luni de contract cu campioana Europei și deocamdată nu a acceptat prelungirea înțelegerii. Londonezii sunt încrezători că ibericul va semna în cele din urmă, dar o eventuală ofertă de la Barcelona l-ar putea întoarce din drum.
Sursa citată notează că Xavi îl dorește insistent pe Azpilicueta, datorită experienței sale, dar mai ales a polivalenței, el putând juca atât ca fundaș dreapta într-o linie de 4 apărători, dar și ca fundaș central dreapta într-o linie de 3.
Azpilicueta joacă din 2012 la Chelsea, când a fost transferat de la Marseille pentru circa 9 milioane de €. În acest moment, ibericul este cel mai vechi jucător al londonezilor, dar statutul de căpitan nu se datorează numai acestui fapt, ci și prestațiilor sale foarte bune din ultima vreme.
De asemenea, Cezar Azpilicueta a redevenit un jucător de bază și la naționala Spaniei după venirea lui Luis Enrique. În total, fundașul are 36 de prezențe în tricoul "Furiei Roja", pentru care a marcat un gol, astfel că Barcelona ar da și o lovitură de imagine dacă ar reuși să-l convingă să meargă pe Camp Nou.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo