Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, decizie de ultim moment la Barcelona! Din "era" Luis Enrique nu s-a mai întâmplat așa ceva

Nicu Savin

Publicat 15/11/2021 la 21:23 GMT+2

Xavi și-a intrat în rol la Barcelona, iar tânărul tehnician a implementat deja câteva reguli stricte în vestiar. "Reforma" merge însă și mai departe, iar presa iberică anunță că la clubul de pe Camp Nou va fi reinstaurată o normă care nu a mai fost aplicată din perioada în care Luis Enrique era antrenor și anume ținerea jucătorilor în cantonament în zilele meciurilor de acasă.

Xavi erhält keine sofortige Freigabe

Credit imagine: SID

Xavi a venit cu gânduri mari la Barcelona și este hotărât să-și impună autoriatea cu orice preț. Încă din primele zile după ce a semnat contractul, Xavi a implementat o serie de reguli noi în vestiar, menite să creeze o disciplină de fier la echipă. De asemenea, fostul mare fotbalist al catalanilor le-a impus jucătorilor norme clare privind activitatea lor extrasportivă.
Schimbările din cadrul clubului merg însă și mai departe, iar Xavi a luat o nouă măsură pentru a fi sigur că are control deplin asupra fotbaliștilor. Mai exact, la meciurile de pe teren propriu, jucătorii Barcelonei vor avea un scurt antrenament chiar în ziua partidelor, după care vor intra în cantonament, pentru a se odihni.
Această strategie a fost aplicată cu succes de Luis Enrique în trecut, când Xavi încă activa ca fotbalist pe Camp Nou, dar ceilalți antrenori care i-au urmat acualului selecționer al Spaniei nu au mai recurs la această măsură.
Conform Mundo Deportivo, noua regulă va intra în vigoare chiar înaintea debutului lui Xavi pe banca Barcelonei, care va juca sâmbătă derby-ul cu Espanyol. Așadar, la ora 11:00 este programat un antenament pe Camp Nou, după care jucătorii și staff-ul se vor retrage la un hotel unde vor servi masa de prânz, iar apoi se vor odihni în vederea partidei progarmată la ora 22:00.
Citește și:

Xavi îl vrea pe Azpilicueta la Barcelona

Chiar dacă a anunțat în momentul în care a semnat cu Barcelona că se va baza pe tinerii de mare perdpectivă pe care îi are la dispoziție, Xavi caută să aducă și jucători cu excperiență pe Camp Nou. Potrivit ESPN, următoarea țintă a Barcelonei este Cezar Azpilicueta, căpitanul lui Chelsea. Fundașul de 32 de ani va intra curând în ultimele 6 luni de contract cu campioana Europei și deocamdată nu a acceptat prelungirea înțelegerii. Londonezii sunt încrezători că ibericul va semna în cele din urmă, dar o eventuală ofertă de la Barcelona l-ar putea întoarce din drum.
Sursa citată notează că Xavi îl dorește insistent pe Azpilicueta, datorită experienței sale, dar mai ales a polivalenței, el putând juca atât ca fundaș dreapta într-o linie de 4 apărători, dar și ca fundaș central dreapta într-o linie de 3.
Azpilicueta joacă din 2012 la Chelsea, când a fost transferat de la Marseille pentru circa 9 milioane de €. În acest moment, ibericul este cel mai vechi jucător al londonezilor, dar statutul de căpitan nu se datorează numai acestui fapt, ci și prestațiilor sale foarte bune din ultima vreme.
De asemenea, Cezar Azpilicueta a redevenit un jucător de bază și la naționala Spaniei după venirea lui Luis Enrique. În total, fundașul are 36 de prezențe în tricoul "Furiei Roja", pentru care a marcat un gol, astfel că Barcelona ar da și o lovitură de imagine dacă ar reuși să-l convingă să meargă pe Camp Nou.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo