Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta l-a trădat pe Leo Messi! Florentino Perez l-a convins să renunțe la el, pentru continuarea Super Ligii Europei

Razvan Circeag

Actualizat 09/08/2021 la 16:33 GMT+3

Barcelona ar fi putut să-l păstreze pe Leo Messi dacă era acceptat acordul CVC - LaLiga. Joan Laporta, președintele Barcelonei, a ales însă să renunțe la Messi pentru a putea continua cu Super Liga.

Joan Laporta (left) and Lionel Messi - FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

În urmă cu câteva zile, Barcelona a primit o veste bună care putea însemna păstrarea lui Leo Messi pe Camp Nou. LaLiga a anunțat atunci oficial, posibilitatea semnării unui contract cu fondul de investiții internațional CVC. Aceștia ar fi urmat să primească 10% din capitalul LaLiga, în schimbul unei injecții masive de 2,7 miliarde de euro. Aproximativ 275 milioane de euro ar fi mers direct către Barcelona, iar asta ar fi fost cheia păstrării lui Messi.

Javier Tebas: "Laporta a ales să-l piardă pe Messi!"

Deși inițial Joan Laporta a fost de acord, Florentino Perez, președintele lui Real Madrid, l-a convins să renunțe la Messi pentru a continua proiectul Super Liga.
Javier Tebas, președintele LaLiga, a dezvăluit că pe 14 iulie a avut o întâlnire cu Laporta și au discutat despre acordul CVC. Pe moment, acesta a fost extrem de fericit că Messi va putea să continue la Barcelona, însă totul s-a schimbat după intervenția lui Florentino Perez.
"La data de 14 iulie, Laporta și cu mine am luat cina și am discutat despre acordul CVC. În acel moment, el a acceptat și era emoționat că Messi va putea reînnoi contractul. A trebuit să aleagă între acordul CVC sau continuarea proiectului Super Liga și pierderea lui Messi. A ales a doua opțiune", a declarat Tebas.

Acordul CVC ar fi însemnat distrugerea celui mai controversat proiect: Super Liga Europei.

Perez a luat legătura cu CEO-ul Barcelonei, Ferran Reverter, și i-a explicat că acordul CVC este mult mai mic în comparație cu ce ar putea să realizeze pe cont propriu Barca și Real Madrid. Așa a ajuns să îl întoarcă din drum pe Laporta și să-i schimbe decizia, care a ales Super Liga, în detrimentul lui Leo Messi.
În cadrul unei conferințe de presă, Laporta a declarat că a luat decizia de a refuza propunerea LaLiga pentru că asta ar pune în pericol viitorul clubului.
"Pentru a ne încadra în regulile fair-play-ul financiar, ar fi trebuit să acceptăm acordul financiar propus de Ligă și să ipotecăm drepturile de televizare pentru următorii 15 ani. Nu pot lua o decizie care va afecta clubul în următorii 50 ani! Clubul are peste 100 de ani și este deasupra tuturor, chiar și deasupra celui mai bun jucător din lume. Îi vom mulțumi mereu lui Messi pentru ce a făcut aici, dar clubul vine înaintea oricui", a spus Laporta, explicându-și decizia de a refuza CVC.

Messi nu putea rămâne nici pe gratis la Barcelona

Acceptarea înțelegerii cu respectivul fond de investiții era singura variantă pentru păstrarea celui mai important fotbalist din istoria clubului. Messi nu ar fi putut rămâne la Barcelona nici dacă alegea să joace pe gratis.
În Spania, orice contract nou trebuie să asigure cel puțin 50% din salariul contractului anterior. Astfel, din punct de vedere legal, o reducere cu mai mult de 50% a salariului lui Messi ar fi fost imposibilă.
M-am oferit să îmi reduc salariul cu 50%. Știrile că am cerut o mărire de 30% sunt false, oamenii spun multe lucruri care nu sunt adevărate", a spus Messi.
Chiar și în cazul în care această lege nu ar fi existat, argentinianul nu ar fi putut continua la Barcelona. Potrivit regulilor din La Liga, salariile nu pot depăși mai mult de 70% din veniturile.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
Program Premier League, etapa 1, 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo