El negociază prelungirea contractului cu Barcelona, însă jucătorul a refuzat cea mai recentă propunere de prelungire a înțelegerii. Din acest motiv, Xavi se simte trădat de jucător și îl acuză pe agentul acestuia că l-a influențat pe francez în luarea deciziei, conform cotidianului spaniol AS.
Antrenorul nu și-ar dori să nu se folosească de serviciile lui Dembele, dar, ținând cont de contextul actual, și-ar dori ca acesta să plece de la echipă încă din această perioadă de transferuri.
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
ACUM 2 ORE

Dembele, pe picior de plecare de la Barcelona

Xavi este foarte dezamăgit de jucător. Antrenorul catalanilor, care a fost un ferm susținător al extremei franceze de când a venit la club, a avut mai multe întâlniri cu Dembele pe parcursul acestor două luni în care a discutat despre viitorul jucătorului.
"Poate fi cel mai bun din lume pe poziția sa.", spunea Xavi despre Dembele, la venirea pe Camp Nou. La fiecare întâlnire, Dembele l-a asigurat pe antrenor de faptul că prioritatea lui este prelungirea contractului cu Barcelona, mai ales după ce a aflat proiectul pe care vrea Xavi să-l implementeze la Barcelona, proiect în care Dembele este unul dintre jucătorii de bază ai echipei.
Citește și:
Aceste cuvinte bune au ajuns însă să se schimbe în momentul în care agentul jucătorului, Moussa Sissoko, s-a întâlnit cu directorul sportiv, Mateu Alemany, iar situația s-a modificat substanțial.
Barcelona, ​​sătulă de atâta inconsecvență și lipsă de respect, i-a dat agentului său un ultimatum: înainte de 15 ianuarie trebuia să răspundă la ultima ofertă de prelungire a contractului.
Răspunsul a fost negativ, iar agentul jucătorului a pus mai multe condiții incredibile care nu i-au convenit Barcelonei: 200 de milioane de euro salariu pentru Dembele în următorii 5 ani + încă 40 de milioane de euro sub formă de comisioane și bonusuri de transfer.
Alemany a refuzat aceste condiții, retrăgând oferta de prelungire a contractului și convocându-l pe jucător la o nouă ședință în care să fie informat cu privire la următorii pași, unde există chiar și amenințarea că va fi tras "pe linie moartă" dacă va alege să nu-și prelungească contractul cu Barcelona.

Xavi și-ar dori ca Dembele să plece

Potrivit aceleiași surse, Xavi se simte trădat de jucător. Antrenorul consideră că jucătorul are parte de un mediu foarte toxic, mai ales de un agent care a demonstrat că se gândește foarte puțin la beneficiile sportive ale clientului său și foarte mult la buzunarul lui.
În niciun caz, antrenorul nu îl va lăsa pe Ousmane în tribune timp de șase luni, deși este conștient că cea mai bună soluție, date fiind circumstanțele, este ca acesta să plece în luna ianuarie.
În primul rând, pentru că ar elibera cheltuielile salariale și le-ar permite catalanilor să-și recalculeze strategia și, în al doilea rând, pentru că ar fi foarte greu de gestionat situația sportivă a francezului, mai ales având în vedere primirea nefavorabilă pe care ar avea-o pe Camp Nou, unde ar fi huiduit la fiecare minge atinsă.
În acest moment, antrenorul este în favoarea plecării francezului în luna ianuarie, nedorind ca situația jucătorului să se înrăutățească în următoarele luni.
Liga
Ce sumă este dispusă FC Barcelona să plătească pentru transferul lui Robert Lewandowski
ACUM 4 ORE
Liga
Real Madrid, aproape de a realiza un transfer neașteptat! Ancelotti garantează pentru jucător
ACUM 7 ORE