Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi i-a "decis" viitorul francezului Ousmane Dembele, aflat la final de contract cu FC Barcelona

Andrei Nicolae

Publicat 03/12/2021 la 22:04 GMT+2

Xavi Hernandez, antrenorul echipei FC Barcelona, a declarat că Ousmane Dembele face parte din planurile lui de viitor pe Camp Nou, văzându-l un jucător cheie, astfel că speră ca acesta să-și prelungească angajamentul cu gruparea catalană.

Ousmane Dembélé ar putea pleca gratis de la Barcelona în vara viitoare

Credit imagine: Getty Images

Atacantul francez Ousmane Dembele este "un jucător cheie pentru viitor", a declarat antrenorul echipei de fotbal FC Barcelona, Xavi, înaintea meciului de sâmbătă cu Betis Sevilla din campionatul Spaniei.
"Pentru mine, el (Dembele) poate fi cel mai bun din lume pe postul său. Asta nu depinde decât de el, de munca sa, de angajamentul său. Pentru mine este clar: proiectul pe care îl avem pentru Barca, îl gândim cu el. Poate avea o mare influenţă în acest proiect. Îl vedem ca pe un jucător cheie pentru viitor", a declarat Xavi în conferinţa de presă dinaintea meciului cu Betis.
Revenit la sfârşitul lui noiembrie după o întindere la coapsa stângă, Ousmane Dembele (24 de ani, 27 de selecţii pentru Franţa) negociază cu Barca prelungirea contractului, ce expiră pe 30 iunie 2022.

Xavi a precizat că Ousmane Dembele este potrivit pentru proiectul catalanilor

"Sunt convins că nu contează doar latura economică, există şi proiectul sportiv, este fundamental. Pentru proiectul sportiv, cred că el este potrivit. După aceea, cifrele nu depind de mine, e vorba de club şi de anturajul jucătorului", a explicat Xavi. "Preferăm să credem că el va prelungi aici", a spus tehnicianul.
"El este bine, vom decide mâine (sâmbătă) cum vrem să jucăm, însă el este bine. Pare fericit, bucuros, se antrenează bine, este la dispoziţia echipei", a adăugat Xavi.
Preşedintele Barcei, Joan Laporta, a precizat într-un interviu difuzat vineri de televiziunea catalană TV3 că "Dembele vrea să rămână".
"Avem o relaţie foarte bună, vrem să rămână. Dar sunt nişte situaţii care necesită negocieri. (...) Sunt încântat de Dembele. Pentru mine, este mai bun decât (Kylian) Mbappe", a spus Laporta.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Program transmisiuni Premier League, etapa 15
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo