Xavi a promis încă de la conferința de presă în care a fost prezentat la Barcelona că va schimba în bine tot ceea ce ține de echipă. Tânărul tehnician a operat deja câteva schimbări importante în cadrul staff-ului medical, dar multe alte lucruri se vor modifica în perioada imediat următoare.
Pe lângă planul în 10 puncte de redresare a echipei pe termen lung, Xavi își dorește o disciplină de fier la Barcelona. Pentru asta, noul antrenor al catalanilor a impus încă de la primul antrenament, pe care l-a condus astăzi, 10 reguli stricte care țin de conduita fotbaliștilor.
"Când am avut ordine și disciplină, lucrurile au mers bine, dar când nu am avut ordine sau disciplină, totul a mers prost și s-a terminat prost.", a spus Xavi la conferința de presă. Asfel, a devenit clar că Xavi va ține enorm de mult la respectarea celor 10 reguli, care nu țin doar de ceea ce fac jucătorii la antrenamente sau la meciuri, ci și de activitățile lor din timpul liber.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
28/11/2022 LA 17:09
Citește și:
XAVI ȘI GUARDIOLA FAC SCHIMBUL ANULUI ÎN FOTBALUL MONDIAL. BARCELONA ÎȘI VEDE VISUL ÎNDEPLINIT

Xavi a impus 10 reguli disciplinare la Barcelona

Iată cele 10 reguli impuse de Xavi încă din prima zi de mandat la FC Barcelona, conform as.com:
1.Jucătorii trebuie să se prezinte cu 90 de minute înaintea fiecărui antrenament
Antrenamentele Barcelonei încep de obicei la ora 11:00, dar până acum exista o anumită relaxare privind ora la care jucătorii trebuiau să se prezinte la baza de pregătire. De acum, acest lucru va fi extrem de bine definit, iar orice întârziere va atrage penalizări. Scopul acestei reguli este ca jucătorii să servească împreună micul dejun, dar și să aibă anumite discuții cu staff-ul privind sesiunile de antrenament.
2.Staff-ul trebuie să se prezinte cu 2 ore înaintea fiecărui antrenament
Xavi vrea să fie el însuși un exemplu și le-a impus mebrilor staff-ului său să fie prezenți cu 2 ore înainte de fiecare antrenament. Scopul este ca atunci când jucătorii încep să sosească, totul să fie pregătit și fiecare să știe clar ce are de făcut.
3.Jucătorii iau prânzul împreună
Până acum, fotbaliștii plecau acasă după antrenamente, astfel că serveau masa de prânz după bunul plac. Începând de astăzi, catalanii vor mânca împreună la baza Ciudad Esportiva, iar meniul va fi alăcuit după parametrii stabiliţi de nutriţioniştii clubului. Xavi este convins că o dietă corectă poate preveni accidentările și poate îmbunătăți pregătirea fizică.
4.Se reinstituie amenzile
După plecarea lui Luis Enrique, sancțiunile financiare pentru diferite abateri ale jucătorilor Barcelonei au dispărut. Motivul invocat a fost faptul că aceștia sunt suficient de maturi și responsabili astfel încât nu e nevoie de amenzi. Odată cu venirea lui Xavi pe bancă, amenzile vor reveni. Noul antrenor a trăit o perioadă de anarhie din acest punct de vedere în epoca lui Rijkaard și a simțit cum lucrurile s-au schimbat în bine în momentul în care Guardiola a impus sancțiuni financiare pentru abaterea de la reguli.
5.Amenzile se dublează de la o abatere la alta
Suma cu care jucătorii vor fi amendați va crește pe măsură ce greșelile lor se repetă. Spre exemplu, dacă un jucător va întârzia la un antrenament, va plăti 100 de €, dar dacă o va face a 2-a oară amenda va fi de 200 de €, apoi de 400 de € și așa mai departe. Conform sursei citate, în perioada în care echipa era antrenată de Luis Enrique au fost jucători care au plătit amenzi de până la 6000 de € pe sezon.
6.Cu 2 zile înainte de meci, jucătorii trebuie să fie acasă cel târziu la miezul nopții
Se consideră că doar așa fotbaliștii vor putea ajunge la ora meciurilor la capacitate maximă. Aceștia trebuie să fie conștienți că o viață ordonată îi va ajuta în acest sens, cu atât mai mult în preajma partidelor.
7.Meritocrația
Antrenamentele sunt principalul factor în funcție de care se va alege echipa. Cine se antrenează corespunzător va avea șanse să fie pe teren din primul minut. Cine nu dă 100% la antrenamente, indiferent de numele sau de valoarea sa, va rămâne pe bancă sau chiar în tribună.
8.Controlul activităților extra-sportive
Jucătorii pot avea diferite activități în afara fotbalului, dar dacă acestea ajung să le afecteze performanța, le vor fi interzise. Spre exemplu, le va fi interzis jucătorilor să aibă călătorii private de câteva ore cu avionul în timpul sezonului fără permisiunea staff-ului tehnic.
9.Interzicerea activităților care pun în pericol integritatea fizică
De asemenea, fotbaliștii au interzis la practicarea de sporturi exteme sau de activități de relaxare care i-ar putea afecta din punct de vedere fizic. De exemplu, sporturi precum surf-ul nu va putea fi practicat de Pedri & Co, iar plimbarea pe biciclete electrice va fi și ea interzisă. Încălcarea acestei reguli se va considera o încălcare gravă a contractului și ar putea atrage sancțiuni dintre cele mai serioase.
10.Jucătorii trebuie să aibă o imagine bună
Nu în ultimul rând, fotbaliștii trebuie să țină cont de imaginea lor în societate. Ei reprezintă o parte fundamentală a clubului și trebuie să fie mereu exemple pozitive. Aici intră și o atitudine mereu deschisă față de fani, acțiunile reprobrabile față de aceștia fiind total interzise.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08
La Liga
Xavi visează la un super transfer: "Sper să vină! Este genul de jucător de care avem nevoie"
26/11/2022 LA 17:46