Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, reacție imediată după dezvăluirile făcute în El Mundo despre negocierile cu Messi

Bianca Dumitru

Actualizat 22/09/2022 la 08:22 GMT+3

Jurnaliștii ziarului El Mundo au dezvăluit miercuri cum au decurs în 2020 negocierile între reprezentanții Barcelonei și cei ai lui Lionel Messi, pentru prelungirea contractului. Oficialii Barcelonei au reacționat imediat, arătându-se indignați de scurgerea de informații.

Lionel Messi și Joan Laporta

Credit imagine: Getty Images

Jurnaliștii publicației El Mundo au făcut publice miercuri informații referitoare la cum au decurs negocierile între reprezentanții Barcelonei și cei ai lui Lionel Messi, în 2020, când catalanii au încercat să-i prelungească înțelegerea argentinianului.
Presa din Spania a prezentat și condițiile impuse atunci de fotbalist, dar și motivele care au dus la încheierea negocierilor și la burofaxul prin care Messi a cerut să fie lăsat să plece gratuit de pe Camp Nou.
În urma acestor dezvăluiri făcute de El Mundo, oficialii clubului blaugrana au reacționat, exprimându-și indignarea față de scurgerea de informații, care "amenință reputația" Barcelonei.
Șefii de pe Camp Nou au anunțat și că vor lua măsurile care se cuvin, dorindu-și să protejeze drepturile clubului.
"În legătură cu informațiile publicate în El Mundo, sub titlul 'BarcaLeaks, arhivele secrete ale clubului, partea 1', FC Barcelona își exprimă indignarea față de scurgerea interesată a unor informații care ar face parte dintr-o procedură judiciară.
Clubul regretă, de asemenea, că mass-media se laudă că a avut 'acces la o cantitate imensă de documentație și e-mailuri care se află în posesia anchetei Barcagate', înainte ca aceste informații și documente să fie distribuite către părți.
În orice caz, articolul în cauză face publice documente care nu au nicio legătură cu cercetarea cazului și utilizarea lor amenință reputația și confidențialitatea clubului. Din acest motiv și cu scopul de a proteja drepturile FC Barcelona, ​​serviciile juridice ale clubului studiază deja măsurile corespunzătoare de întreprins", se arată în comunicatul emis de catalani.
Citește și:

Condițiile impuse de Messi pentru a-și prelungi contractul cu Barcelona în 2020

Conform jurnaliștilor El Mundo, pretențiile lui Messi au fost notate de avocatul Jorge Pecourt într-un mail trimis președintelui de-atunci al Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, CEO-ului Oscar Grau și șefului departamentului juridic, Roman Gomez-Ponti.
Iată ce ar fi cerut argentinianul în 2020, pentru a-și prelungi contractul cu Barcelona:
  • Contract până în 2023 cu posibilitatea de prelungire unilaterală pentru Messi;
  • Bonus de 10 milioane de euro la semnătură;
  • Salariu fix: scădere cu 20% din salariul fix pentru sezonul 2020/21, recuperând 10% din salariu în sezonul 2021/22 și încă 10% în sezonul 2022/23, cu dobândă anuală de 3%;
  • Plata sumelor amânate din sezonul 2020/21, plus dobândă în cazul rezilierii contractului;
  • Plata bonusurilor de fidelitate rămase cu dobândă adăugată;
  • Creșterea remunerației în cazul în care se măresc impozitele;
  • Eliminarea clauzei de reziliere, care ar rămâne la o cantitate de 10.000 de euro;
  • Boxă pentru familia sa și pentru familia lui Luis Suarez;
  • Avion privat de Crăciun pentru toată familia către Argentina;
  • Prelungirea contractului lui Pepe Costa, asistentul lui Messi;
  • Asumarea răspunderii de a-i achita comisioanele necesare lui Rodrigo Messi, reprezentantul lui Ansu Fati.
Josep Maria Bartomeu nu a fost de acord cu toate cerințele lui Lionel Messi. Conform sursei citate, președintele Barcelonei a refuzat să-i reducă valoarea clauzei de reziliere a argentinianului și nu a acceptat nici să-i plătească bonusul de 10 milioane de euro dorit la semnătură.
Mai mult, șefii de pe Camp Nou au blocat orice fel de mărire salarială pentru Messi până în momentul în care clubul avea să aibă încasări de peste un miliard de euro, iar familia fotbalistului a oprit apoi negocierile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo