Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conducerea Barcelonei are de lucru. 7 jucători cărora le expiră contractele în iunie 2023

Eurosport
DeEurosport

Publicat 30/09/2022 la 10:59 GMT+3

FC Barcelona se poate despărți în vara anului următor de 7 jucători, care, dacă nu li se va propune o prelungire contractuală, vor părăsi Camp Nou, unii dintre ei după o aventură foarte scurtă. În contradicție, prioritatea conducerii catalanilor rămâne prelungirea lui Ousmane Dembele, care rămâne liber abia în 2024.

Joan Laporta legt Barcas Schmerzgrenze fest

Credit imagine: SID

Articol scris de Tibi Munteanu
După o campanie spectaculoasă de transferuri în această vară, conducerea vicecampioanei Spaniei are de lucru în următoarele luni în legătură cu negocierile pe care ar trebui să le poarte cu fotbaliștii care îmbracă deja tricoul blaugrana. La finalul lunii iunie 2023 le expiră perioadele contractuale a 7 jucători, iar aceștia pot fi abordați de diverse cluburi încă de la 1 ianuarie, când vor intra în ultimele 6 luni de contract.

Fotbaliștii pe care Barca îi poate pierde în vară

În cadrul lotului de 25 de jucători de care dispune FC Barcelona, aproape o treime dintre aceștia pot părăsi echipa în vara anului următor, din postura de jucători liberi de contract. 2 dintre ei sunt proaspăt sosiți în tabăra vicecampioanei, mai mult ca soluții de avarie pe termen scurt, însă intențiile conducerii ar fi de eventuale prelungiri, în cazul în care cei doi vor da randamentul așteptat. Este vorba de fundașii laterali spanioli, Marcos Alonso, adus de la Chelsea și Hector Bellerin, venit liber de contract după rezilierea pe cale amiabilă cu o altă formație din Premier League, Arsenal.
Celor 2 li se adaugă alți 5 fotbaliști pe care Barcelona i-ar putea pierde în vară:
  • Inaki Pena
  • Arnau Tenas
  • Sergi Roberto
  • Sergio Busquets
  • Memphis Depay
Dintre aceștia, catalanii și-ar dori să obțină o nouă înțelegere cu cei doi portari, Pena și Tenas, pentru a putea fi acoperiți în cazul în care titularul de drept, Marc Andre Ter Stegen ar putea lipsi, însă în cazul celorlalți 3 fotbaliști, aceștia vor fi lăsați să plece cel mai probabil, mai ales că Xavi nu prea îi vede în sistemul său pe Sergi Roberto sau Memphis Depay. Cei doi au fost aproape de a se despărți de Barca chiar în această vară, însă spaniolul nu a avut nicio ofertă concretă, iar pentru Depay s-au purtat negocieri inclusiv în ultimele ore ale perioadei de transferuri, însă nu s-a fructificat nicio înțelegere. În cazul lui Sergio Busquets, veteranul catalanilor ar dori să meargă să joace în MLS, pentru că la cei 34 de ani ai săi se gândește probabil mai mult la satisfacția financiară decât la performanțele sportive, pentru că oricum a avut o carieră impresionantă presărată cu trofee care mai de care mai importante.

Prioritatea Ousmane Dembele

Cu toate că Joan Laporta și asociații săi ar trebui să se concentreze pe reînnoirea contractelor celor 7 jucători sau măcar la o parte dintre ei să le propună prelungirea, prioritatea clubului pare a fi obținerea unei noi înțelegeri cu Ousmane Dembele, francezul care a fost foarte aproape să plece în ultimele luni. Cu contractul expirat la 30 iunie 2022, Dembele ar fi putut semna cu orice altă formație importantă din Europa, însă în cele din urmă a fost convins să rămână pe Camp Nou și a semnat până în 2024. Chiar și așa, catalanii nu vor să riște să se mai întâmple o situație asemănătoare, să ajungă cu negocierile până la termene limită și sunt deciși să înceapă discuțiile cu extrema din Franța și agenții săi încă de pe acum.
Dembele arată foarte bine sub îndrumarea lui Xavi, iar dacă spre finalul sezonului trecut a arătat de ce merită să fie o componentă a echipei Barcelonei, în acest start de sezon are, de asemenea, cifre bune. În cele 8 meciuri în care a fost utilizat a bifat 555 de minute, adică o medie de aproximativ 70 per meci, iar din punct de vedere al eficienței a marcat două goluri în La Liga, alături de alte două pase decisive, dar a bifat 2 assist-uri și în grupele UEFA Champions League.
Ousmane Dembélé gilt als der neue Hoffnungsträger bei Barça
Acesta poate evolua foarte bine atât în flancul ofensiv drept, cât și în cel stâng, lovește mingea cu ambele picioare și de aceea este văzut ca o prioritate pentru conducerea catalanilor în a i se oferi o prelungire contracuală, mai ales că situația financiară a clubului a înregistrat îmbunătățiri majore de când Laporta a devenit noul președinte al clubului.
Citește și:

Jucătorii pe care se vor concentra negocierile viitoare

Dacă 7 jucători riscă să devină liberi peste exact 9 luni de zile, board-ul Barcelonei trebuie să se gândească și la jucătorii a căror contracte le expiră în 2024, pe lângă Ousmane Dembele. În situația francezului mai sunt experimentații Jordi Alba și Gerard Pique, care probabil se vor despărți de clubul unde au cunoscut cele mai mari performanțe din carieră, dar și Alejandro Balde, care la doar 18 ani a dovedit că poate fi o opțiune foarte bună pe postul de fundaș stânga și e foarte posibil să i se propună o nouă înțelegere în curând, mai ales dacă va continua să dea un randament foarte bun.
În cazul anului 2025, portarul Marc Andre Ter Stegen intră în ultimele luni contractuale, iar în 2026 le expiră contractele unor alți 9 fotbaliști:
  • Eric Garcia
  • Ronald Araujo
  • Andreas Christensen
  • Pedri
  • Kessie
  • Frenkie De Jong
  • Gavi
  • Robert Lewandowski
  • Pablo Torre
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo