Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lionel Messi revine la Barcelona doar dacă un fotbalist legendar al clubului e dat afară

Cristian Mihală

Publicat 29/09/2022 la 10:36 GMT+3

Lionel Messi este în cărți pentru o revenire la Barcelona, din vara anului viitor, dar i-a transmis lui Laporta că o condiție esențială pentru revenirea sa e ca Gerard Pique să nu mai fie la club. Cel puțin asta susține presa spaniolă, care readuce în discuție tenisiunile dintre cei doi jucători.

Lionel Messi la despărțirea de Barcelona

Credit imagine: Getty Images

În 11 meciuri din actuala campanie, Messi a oferit 8 assist-uri și a marcat de 6 ori, fiind cel mai prolific om al echipei lui Christophe Galtier. Cu siguranță PSG vrea să îi prelungească înțelegerea scadentă vara viitoare, dar în presa iberică s-a scris enorm despre iminenta revenire a decarului pe Camp Nou.
Chiar și președintele Laporta a admis că varianta aceasta stă în picioare, mai ales dacă clubul blaugrana va sta bine din punct de vedere financiar vara viitoare. În teorie, Messi se concentrează aproape exclusiv pe Mondial, singurul trofeu major care îi lipsește din cariera fabuloasă, dar se pare că au existat mai multe discuții privind revenirea lui în Catalunya.
Pentru ca acest lucru să se întâmple vara viitoare, Messi ar fi pus și o condiție clară: Pique, "inamicul public numărul unu" al argentinianului, trebuie să plece de la Barcelona. Legendarul fundaș ajuns la 35 de ani mai are contract cu formația de pe Camp Nou până în 2024.

Pique l-ar fi sfătuit pe Laporta să renunțe la Messi

Ruptura dintre Messi și Pique e ireversibilă. În februarie, El Pais dezvăluia că Gerard Pique, cel mai reprezentativ jucător al Barcelonei în acest moment, l-a sfătuit pe Joan Laporta, anul trecut, să nu îi prelungească înțelegerea lui Lionel Messi.
Potrivit sursei citate, fundașul i-a spus președintelui că soluția pentru situația economică delicată a Barei este să îl lase pe argentinian să plece.
"Fără Leo, se va rezolva problema cu fair-play-ul financiar", i-ar fi spus fundașul central al Barcei președintelui. Acesta din urmă a căutat totuși formula pentru a încerca să își păstreze starul, dar nu a reușit.
Potrivit sursei citate, Pique i-a mai spus lui Laporta că, dacă starul argentinian pleacă, nu ar fi o mare diferență în termeni de performanță. Asta pentru că Messi e pe final de carieră, iar echipa oricum trebuie să fie reconstruită.
Această conversație a ajuns la urechile lui Messi, care s-a simțit trădat de fundașul central, cu care a împărtășit momente fantastice atât de mult timp, într-una dintre cele mai bune formații din istorie. Sfârșitul telenovelei s-a încheiat cu prezentarea lui Leo pe Parc des Princes, dar acum rolurile ar putea să se schimbe, odată cu posibila revenire a lui Leo în Catalunya.

"Messi îl urăște mai mult pe Pique decât pe Bartomeu"

În cartea Glory to Hell, se analizează în detaliu greșelile făcute de Bartomeu, fostul președinte care a dus clubul într-o situație financiară fără precedent, dar un capitol important e reprezentat și de despărțirea de Messi. Acesta voia să își încheie cariera la clubul de suflet, dar problemele financiare au făcut ca acest lucru să fie imposibil. La debarcarea sud-americanului la PSG a contribuit și Pique, lucru pe care Messi l-a conștientizat abia după ce a ajuns în capitala Franței.
"Leo Messi îl urăște pe Pique mai mult decât pe Bartomeu. Unul dintre motive este că Pique și-a redus salariu după ce Messi a plecat și nu înainte", scriu autorii cărți, citați de Barca Universal
Ruptura dintre cei doi e totală de mai mulți ani, în trecut existând o serie de alte episoade tensionate. Din fericire pentru Barcelona, cei doi au știut să le ascundă, la asta contribuind și rezultatele excelente ale echipei.
"De-a lungul timpului, au existat mai multe rupturi în relația dintre Lionel Messi și Gerard Pique. Ambii au avut succes în felul lor, succes care a fost sinonim cu cel al clubului, dar mereu au existat povești că Messi și Pique nu se înțeleg", mai susțin catalanii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo