Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De ce a renunțat PSG la transferul lui Dembele! Dezvăluirea făcută de șefii de pe Parc des Princes

Bianca Dumitru

Publicat 18/09/2022 la 20:24 GMT+3

Ousmane Dembele a fost aproape de a se despărți de Barcelona în ultimul an, francezul ezitând să-și prelungească înțelegerea cu catalanii. Fotbalistul de 25 de ani a fost dorit, printre altele, de Chelsea și PSG. Parizienii au vorbit despre motivele pentru care au renunțat la mutare.

Ousmane Dembélé

Credit imagine: Getty Images

Ousmane Dembele s-a remarcat în startul acestui sezon drept unul dintre cei mai în formă jucători din lotul lui Xavi. Francezul ar fi putut pleca în această vară de pe Camp Nou.
Negocierile dintre reprezentanții săi și cei ai Barcelonei s-au derulat cu dificultate, iar atacantul nu a dus lipsă de oferte, fiind dorit, printre altele, la Chelsea și PSG.
În urma prestațiilor bune ale lui Dembele din ultimele săptămâni, oficialii parizienilor au comentat motivele pentru care transferul nu s-a realizat.
Director sportiv al campioanei Franței a explicat de ce au renunțat cei de pe Parc des Princes la transferul lui Dembele, punctând cât de mult le place stilul său de joc.
"Îmi place foarte mult Ousmane Dembele. Este un jucător foarte bun, dar nu l-am semnat pentru că joacă pe aripă, iar noi jucăm fără un lateral. Când faci o echipă, trebuie să te asiguri că totul se potrivește ca un puzzle", a declarat Luis Campos, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

Dembele, cel mai scump transfer al Barcelonei

Ousmane Dembele a ales în cele din urmă să-și prelungească înțelegerea cu Barcelona. La jumătatea lunii iulie, francezul a semnat un contract valabil până în vara anului 2024, având un salariu de aproximativ 10 milioane de euro pe sezon.
Dembele este cel mai scump jucător transferat vreodată de Barcelona. În 2017, catalanii au plătit pentru el 140 de milioane de euro către Borussia Dortmund.
Evoluțiile sale au fost în general sub nivelul așteptărilor. Până la finalul sezonului 2021/22, francezul a jucat 139 de meciuri în tricoul blaugrana, marcând 32 de goluri și oferind 34 de assist-uri.
În această stagiune, Dembele a avut prestații ceva mai bune, reușind deja două goluri și 4 pase decisive, în cele 8 partide în care a jucat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo