Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Îl sacrifică Simeone pe Griezmann? Coincidența stranie din primele două etape are o explicație

Nicu Savin

Actualizat 22/08/2022 la 16:53 GMT+3

Antoine Griezmann este împrumutat la Atletico Madrid de la Barcelona până la finalul sezonului, când madrilenii au o clauză obligatorie de cumpărare definitivă. Totuși, acesta nu s-ar aplica dacă francezul va juca relativ puțin în această stagiune, iar presa iberică insinue că Simeone îl sacrifică pe atacant pentru ca gruparea de pe Metropolitano să nu achite suma stipulată în contract.

Antoine Griezmann et Diego Simeone (Atlético Madrid)

Credit imagine: AFP

Atletico Madrid a făcut o afacere excelentă cu Antoine Griezmann. În 2019, madrilenii l-au vândut la Barcelona pentru 120 de milioane de €, iar în 2021 l-au readus sub formă de împrumut pentru o taxă de numai 10 milioane de €. Împrumutul francezului este valabil până în vara viitoare, când madrilenii ar urma să plătească 40 de milioane de € pentru un transfer definitiv.
Această opțiune este obligatorie, dar există o condiție clară pentru a intra în vigoare, aceea ca Griezmann să joace în jumătate din meciurile fiecărui sezon minim 30 de minute. În stagiunea trecută, acest criteriu a fost îndeplinit, francezul bifând 26 de partide în campionat (din 38), iar în majoritatea a fost pe teren mai mult de 30 de minute.
Totuși, cei de la Atletico se pare că încearcă un tertip în acest sezon, pentru a nu mai fi obligați să-l cumpere la anul pe Griezmann cu 40 de milioane de €. Mai exact, Simeone este dispus să-l sacrifice pe francez în acest sezon, iar primele două etape au marcat o coincidență stranie.
Citește și:

Atletico Madrid folosește o stratagemă ciudată în "cazul Griezmann"

Griezmann a început ca rezervă meciul de pe terenul lui Getafe, din prima rundă. Simeone l-a introdus pe teren în minutul 62, iar atacantul a contribuit la victoria cu 3-0 cu un gol și un assist. În mod normal, prestația avută îl recomanda pe francez să fie titular în duelul cu Villarreal din etapa a 2-a, dar Simeone l-a lăsat din nou pe bancă. Concidență sau nu, Griezmann a intrat tot în minutul 62, dar de această dată nu a mai fost decisiv. Atletico pierzând cu 2-0 în fața echipei lui Unai Emery.
Astfel, Griezmann a jucat mai puțin de 30 de minute în fiecare dintre primele două meciuri ale sezonului, iar presa iberică scrie că totul este o strategie a celor de la Atletico. Madrielenii și-l doresc în continuare pe Griezmann, dar speră că vor reuși să-l achiziționeze pe un preț mai mic decât cele 40 de milioane de € cât este valoarea opțiunii din înțelegerea încheiată cu Barcelona. Griezmann avea contract cu Barcelona până în 2024, iar catalanii ar putea accepta o ofertă mai mică în vara viitoare dacă acea opțiune nu se va activa.
Ca parte a strategiei adoptate de Atletico în acest caz, scriu jurnaliștii spanioli, Simeone preferă să-l folosească puțin pe Griezmann în startul sezonului, pentru a-l putea avea la dispoziție mai mult în a doua jumătate. Totuși, lipsa acestuia o poate costa puncte pe echipa madrilenă și rămâne de văzut cât timp se va mai proceda în acest fel în ciudatul "caz Griezmann".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo