Aouchiche este istorie pentru PSG, deşi oficialii clubului parizieni au făcut totul pentru a-l păstra. Potrivit TF1, Leonardo i-a promis chiar că se va bucura sezonul viitor de statutul avut de Julian Draxler, însă acest lucru nu a fost suficient.
Mijlocaşul voia să evolueze meci de meci şi a acceptat în cele din urmă oferta lui Saint Etienne, o echipă de mijlocul clasamentului, unde nu va fi foarte mare presiune şi unde va avea ocazia să joace constant şi să crească.
Pe lângă Aouchiche, de la PSG vor mai pleca din postura de jucători liberi de contract alţi 6 jucători: Thiago Silva, Edison Cavani, Thomas Meunier, Tanguy Kouassi, Layvin Kurzawa şi Eric Maxim Choupo-Moting.
Ligue 1
Omul bănuit că i-a dat COVID-19 lui Messi a primit amenințări cu moartea. Acesta este negativ
03/01/2022 LA 18:11

Adil Aouchiche a cerut iniţial un salariu enorm

Negocierile dintre părţi durau de câteva luni, oficialii verzilor considerându-l un fotbalist de mare viitor. Totuşi, aceştia au avut surpriza să afle că Adil voia un salariu comparabil cu al unui star, deşi are doar 17 ani. Aouchiche i-a cerut fostei campioane a Franţei 100.000 de euro/lună şi o primă de instalare de 4 milioane de euro.
Salariul său ar fi ajuns la 1,2 milioane în fiecare sezon, lucru pe care puţine echipe din Ligue 1 şi-l permit. De fapt, există doar 5 formaţii din Hexagon a căror medie de salarizare depăşeşte pragul de 1 milion de euro: Lille, Marseille, Lyon, Monaco şi, evident, PSG.
Adil Aouchiche şi-a permis să aibă aceste pretenţii exagerate şi ca urmare a faptului că de serviciile lui se interesează şi alte cluburi, precum Bordeaux, Lille sau Rennes. În cele din urmă, probabil că mijlocaşul a înţeles că important e pentru el să joace, nu să caute condiţii salariale care nu au legătură cu realitatea. A bătut palma cu Saint Etienne, unde a făcut şi vizita medicală, deşi L'Equipe nu spune nimic despre valoarea contractului său.

Cine este Adil Aouchiche

Fără îndoială un mare talent, Adil Aouchiche a ajuns la academia lui PSG în 2014.
A impresionat în naţionalele Franţei de juniori, astfel că din această stagiune, în ciuda vârstei fragede, Thomas Tuchel l-a chemat la prima echipă, alături de care s-a antrenat din ce în ce mai des.
El chiar a debutat pentru PSG în campionat, în victoria cu 2-0 în faţa lui Metz, la începutul stagiunii. Atunci, mijlocaşul a rezistat pe teren 65 de minute, înainte de a fi înlocuit de Leandro Paredes.
Stafful tehnic al campioanei Franţei i-a mai oferit două ocazii de a juca în prima echipă, dar la meciuri de Cupă. El chiar a înscris, în ianuarie, în victoria cu 6-0 asupra lui Linas-Montlhery, devenind al doilea cel mai tânăr marcator din istoria parizienilor, după Bartholomew Ogbeche.
În tricoul Franţei U17, Adil Aouchiche a avut evoluţii fantastice, reuşind 15 goluri în 25 de partide. El a reuşit anul trecut să îşi ducă naţionala până în semifinalele Campionatului Mondial. În cele din urmă, Franţa a trebuit să se mulţumească doar cu locul 3 la competiţia organizată de Brazilia.
Ligue 1
Leonardo: "Primele luni ale lui Messi la PSG sunt spectaculoase, dacă te uiți pe statistică"
20/12/2021 LA 09:34
Ligue 1
Leonardo, super-anunț pentru fanii PSG: "Semnează prelungirea! Va rămâne la Paris toată cariera"
17/12/2021 LA 07:54