Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andre Villas-Boas ar putea fi înlocuit cu Maurizio Sarri la Olympique Marseille

Nicu Savin

Publicat 02/02/2021 la 19:36 GMT+2

Despărțirea lui Andre Villas-Boas de Olympique Marseille este doar o chestiune de timp, iar presa din Italia scrie că oficialii francezilor îi caută de câteva zile înlocuitor lusitanului, luând deja legătura cu Maurizio Sarri în acest sens.

Andre Villas-Boas

Credit imagine: Getty Images

Olympique Marseille stă pe un butoi de pulbere! Fanii, nemulțumiți de rezultatele echipei, au provocat un imens scandal la finalul săptămânii trecute, în urma căruia partida cu Rennes a fost amânată, iar astăzi, antrenorul Andre Villas-Boas și-a prezentat demisia în direct, în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului cu Lens.
Motivul invocat de managerul portughez a fost faptul că oficialii clubului au acționat peste capul său atunci când l-au împrumutat pe Olivier Ntcham (cu opțiune de cumpărare definitivă), jucător pe care el nu și l-a dorit.
Maurizio Sarri a fost demis de la Juventus, dar își va încasa în continuare salariul până la găsirea unui nou angajament

Olympique Marseille l-a contactat pe Maurizio Sarri

Se pare totuși că ruptura dintre lusitan și board-ul de pe Velodrome a avut loc mai demult, iar acest deznodământ era inevitabil, mai ales că rezultatele echipei au fost foarte slabe în ultima vreme.
Mai mult, Sky Sport Italia scrie că oficialii lui Marseille au început deja să caute înlocuitori pentru Villas Boas, iar primul abordat a fost Maurizio Sarri, căruia i-au și făcut o ofertă în zilele trecute. Se pare totuși că aceasta a fost respinsă de italian, deoarece acesta nu agreează preluarea unei echipe în plin campionat, el refuzând și alte echipe în ultima vreme din acest motiv, dar orice este posibil în următoarea perioadă.
Dacă demisia lui Villas Boas va fi acceptată, lucru foarte probabil după ultimele informații din presa franceză, există posibilitatea ca Marseille să recurgă doar la o soluție interimară, iar din vară echipa să fie preluată de Sarri.
Tehnicianul italian de 62 de ani a rămas fără angajament la finalul stagiune trecute, când a fost înlăturat de la Juventus chiar dacă a câștigat titlul în Serie A, iar de atunci numele său a apărut în prim plan ori de câte ori o echipă importantă era în căutarea unui antrenor.
Sarri și-a început cariera de antrenor în 2003, dar a condus doar echipe slab cotate din "Cizmă" (majoritatea în ligile inferioare) până în 2015, când a fost numit pe banca lui Napoli. În 2018-2019 a antrenat-o pe Chelsea, iar apoi pe Juventus, dar niciunde nu a avut răgazul necesar de a face o echipă cu pretenții în Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo