Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce lovitură! Conte, trecut la "și alții", PSG aduce antrenorul care să îi garanteze câștigarea Ligii Campionilor

Cristian Mihală

Publicat 08/05/2022 la 12:31 GMT+3

Noel Le Graet, președintele Federației Franceze de Fotbal, a dezvăluit într-un interviu pentru L'Equipe că sunt șanse ca Zidane să o preia pe PSG, din vară. Inițial se părea că fostul mare antrenor al lui Real intenționează să preia naționala Franței.

Kylian Mbappé und Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images

PSG e aproape să dea marea lovitură. După ani la rând în care Ancelotti, Blanc, Unai Emery, Tuchel sau Pochettino nu au reușit să facă din formația din capitala Hexagonului "Regina Europei", conducerea e aproape să îl aducă pe "monsieur Ligue des Champions", omul care a câștigat 3 "urecheate" la rând cu Real Madrid.
Inițial, s-a tot speculat că această variantă e imposibilă, în contextul în care Zidane ar avea un acord de principiu cu Federația, pentru înlcouirea lui Deschamps, din iarnă (după Campionatul Mondial), dar lucrurile s-au schimbat mult între timp. L'Equipe anunță că sunt șanse bune ca Zizou să îl înlocuiască pe Pochettino, din vară, iar președintele Federației, Noel Le Graet, a confirmat că această variantă stă în picioare.
"Zidane poate prelua PSG, din vară", a spus președintele Federației Franceze de Fotbal, care, întrebat apoi dacă Zizou nu îl va înlocui pe Didier Deschamps, în iarnă, așa cum s-a tot speculat să spună: "Vom vedea ce va fi".
CITEȘTE ȘI:

Zidane, garantul performanței, dar și a rămânerii lui Mbappe la PSG

Al Khelaifi i-a făcut un "marcaj" foarte strâns în ultimele luni lui Zidane, conștient că nu poate aduce alt antrenor de mare valoare care să îi ofere atât de multe garanții pentru câștigarea UCL. S-a vorbit despre varianta Conte, însă italianul are un stil foarte defensiv și există pericolul ca vedetele campioanei Franței să nu rezoneze cu tactica acestuia.
Mână forte în vestiar, Zidane are pedigreeul necesar pentru a o duce pe PSG câtre câștigarea Ligii, dar, la fel de important, ar fi un argument solid pentru ca Mbappe să rămână. Principalul motiv pentru care vârful francez vrea să ajungă la Real Madrid e legat de oportunitatea numită Champions League. Avându-l acum pe idolul copilăriei sale ca antrenor, golgheterul parizienilor nu ar mai avea niciun motiv pentru care să își dorească schimbarea.
Oferta lui PSG pentru Mbappe e oricum la "ani lumină" de ce îi oferă Real Madrid, în contextul în care francezii i-au propus un salariu de 50 de milioane/an, pentru a semna prelungirea pe 3 sezoane, și o primă de instalare de 100 de milioane de euro. În plus, arabii care conduc Paris Saint Germain sunt dispuși să nu umble la procentele care vin din drepturile de imagine ale lui Mbappe, jucătorul urmând a încasa toate sumele din contractele de publicitate (Real are pretenția să dețină 50% din drepturile lui de imagine).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo