Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conte, ca și instalat la PSG! Primul super-transfer al francezilor: Lukaku e înlocuitorul lui Mbappe

Cristian Mihală

Publicat 25/04/2022 la 12:32 GMT+3

Romelu Lukaku va fi, aproape sigur, primul transfer făcut de Antonio Conte, dacă va semna cu PSG, așa cum se anticipează.

Chelsea manager Antonio Conte celebrates with the FA Cup trophy

Credit imagine: PA Sport

PSG a câștigat titlul în Franța, dar Le Parisien a anunțat aseară că Mauricio Pochettino e ca și demis de la cârma echipei. O nouă stagiune dezamăgitoare în Europa, după cea mai impresionantă campanie de transferuri din istorie, înseamnă despărțirea de argentinian, care va primi compensații de 15 milioane de euro pentru a renunța la contractul scadent în vara lui 2023.
Aceeași sursă anunță că Antonio Conte e foarte aproape de gruparea din Hexagon, tehnicianul italian dorind cu orice preț să scape de Tottenham. Când a semnat cu londonezii, Daniel Levy i-a promis un buget de transferuri generos, însă acest lucru nu s-a întâmplat. În atare condiții, șansele ca Spurs să lupte în viitorul apropiat cu Liverpool și City sunt "0", astfel că fostul antrenor de la Inter vrea o nouă provocare. El deja a discutat cu oficialii lui PSG, iar mutarea pare doar o chestiune de timp, mai ales că Tottenham probabil că îi va găsi imediat înlocuitor italianului: Pochettino, rămas liber de contract, ar urma să revină la formația pe care a transformat-o în surpriza Europei, ducând-o până în finala Champions League.
Antonio Conte nu va veni singur la Paris, ci foarte probabil va fi însoțit de copilul său de suflet, Romelu Lukaku. Sub comanda italianului, vârful belgian a dat cel mai bun randament din cariera sa, sezonul trecut, iar acum o "reuniune" e mai mult decât probabilă.
CITEȘTE ȘI:

Lukaku, pregătit să strălucească din nou sub comanda lui Conte

Lukaku a avut o stagiune mizerabilă la Chelsea, unde a devenit rezervă de lux, astfel că formația de pe Stamford Bridge abia așteaptă să scape de jucătorul pentru care a plătit 100 de milioane de euro. PSG e unul dintre puținele cluburi care pot veni cu o ofertă competitivă, în contextul în care cota atacantului a scăzut simțitor după această stagiune, în care a marcat doar 5 goluri în Premier League.
Lukaku îi va lua locul în atac lui Mbappe, care e la final de contract cu formația din Hexagon, iar Conte garantează că acesta își va redescoperi strălucirea din perioada Inter. Sub comanda lui Conte, anul trecut, atacantul de 28 de ani a marcat 24 de goluri și a dat 10 pase decisive pentru nerazzurri, fiind principalul arhitect al unui titlu istoric în Serie A.
Sezonul trecut, Chelsea nu a avut un atacant de careu, așa că Tuchel a rotit jucătorii. Acum, au în Lukaku un target man. Dacă își vor da seama cum trebuie să îl folosească, Chelsea poate deveni marea favorită să câștige Champions League și anul acesta | Conte, în toamnă, înainte de a prelua pe Spurs
Lukaku este un vârf de careu fantastic, dar are multe alte calități care îl fac special. Doar Haaland mai are abilități similare cu atacantul belgian, este de părere Conte.
"Un antrenor e bun atunci când poate să obțină maximum de la jucători, când îi face să evolueze mai bine decât o făceau. Eu cred că am lucrat excelent cu Lukaku, e un atacant special. Dacă îl aduci în careu, e foarte periculos. Dar nu e doar un vârf de gura porții, când pleacă cu mingea la picior de la mijloc, e greu de oprit, e foarte rapid. E foarte dificil să găsești un atacant care să fie atât target man, dar și un vârf capabil să vină cu mingea la picior și să înscrie. Aceleași caracteristici le mai văd doar la Haaland", spunea Conte la final de 2021.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo