Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pochettino, ca și demis de la PSG, iar compensațiile sunt uriașe. Rocadă cu Antonio Conte

Cristian Mihală

Actualizat 24/04/2022 la 22:29 GMT+3

Le Parisien anunță că oficialii lui PSG au luat decizia de a-l demite pe Mauricio Pochettino, deși acesta a adus sâmbătă seară al 10-lea titlu din istoria grupării. Argentinianul va ajunge foarte probabil la Tottenham, Antonio Conte urmând a-l înlocui la formația din capitala Franței.

Antonio Conte, Mauricio Pochettino

Credit imagine: Getty Images

Atmosfera pe Parc des Princes sâmbătă seară a fost departe de a fi o sărbătoare, chiar dacă Messi&Co au cucerit un nou titlu, al 10-lea (record absolut egalat în Franța). Jucătorii au fost fluierați de fani, fiind considerați mercenari, dar cel mai șifonat a ieșit Pochettino. Acesta a fost hulit de suporteri la startul meciului, când crainicul arenei a citit echipele de start din PSG - Lens, scor 1-1.
"E incredibil, sunt chestii greu de acceptat", a spus tehnicianul argentinian după meci, pentru ESPN.
Fanii sunt într-o ofensivă totală împotriva jucătorilor și a oficialilor, după o nouă campanie europeană ratată. Arabii simt nevoia de schimbare și îl vor demite pe Pochettino, anunță Le Parisien. Argentinianul și stafful său au contract cu formația din Hexagon până în vara lui 2023, dar șefii lui PSG îi vor plăti compensații în valoare de 15 milioane de euro, pentru a înceta colaborarea încă de acum.
Inclusiv Leonardo a lăsat de înțeles că sunt șanse importante ca Pochettino să fie demis. "Trebuie să vorbim cu el, mai are contract încă un an cu noi. Trebuie să discutăm, să analizăm, nu e doar vina lui Pochettino", a spus Leonardo, directorul sportiv al lui PSG, după partida cu Lens. Între timp arabii care iau deciziile la campioana Franței au decis să plătească suma de reziliere pentru a înceta orice raport cu Pochettino încă de acum.

Conte, la PSG! Pochettino se va întoarce, probabil, la Tottenham

Zidane a fost varianta numărul unu pentru șefii lui PSG, dar acesta a refuzat din nou această provocare. În schimb, Conte, care a preluat Tottenham în noiembrie, caută o nouă provocare și i-a transmis conducerii clubului francez că este interesat de job, după cum susține Le Parisien.
Conte e extrem de dezamăgit de nivelul lotului lui Spurs și de faptul că Daniel Levy nu e dispus să îi ofere un buget suficient pentru transferuri. În acest context, șansele ca Tottenham să se lupte de la egal la egal cu City și Liverpool sunt 0, astfel că italianul vrea să ajungă la un club unde ambițiile să fie mari. Iar unicul scop al lui PSG e exact câștigarea Champions League, același vis avut și de Conte.
În ceea ce îl privește pe Pochettino, relația acestuia cu Daniel Levy e una excelentă în continuare și argentinianul e mare favorit să revină la echipa pe care a dus-o la un pas de titlu în Premier League și în finala Champions League. Venirea sud-americanului e văzută drept cheia rămânerii lui Kane, care și-a manifestat încă din vara trecută dorința de a merge la un club unde să câștige trofee.
CITEȘTE ȘI:

Pochettino, dezamăgit că United nu l-a ales pe el

Pochettino va ajunge probabil înapoi la Spurs, însă el visa să ocupe banca tehnică a lui Manchester United, formație care în această săptămână l-a numit pe Ten Hag pentru următorii trei ani.
Potrivit The Athletic, în ciuda faptului că în ultima perioadă în presă s-a scris mult despre discuțiile cu Ten Hag, Pochettino a fost foarte liniștit, considerând că sunt doar zvonuri. El discutase în detaliu cu conducerea "diavolilor" și era convins că va ajunge pe Old Trafford, din vară.
Conform sursei citate, antrenorul lui PSG a fost "șocat" să afle de numirea lui Ten Hag, mai ales că i s-ar fi părut normal ca, dacă șefii lui United se răzgândesc, să îi comunice personal acest lucru. În ultimele luni, tehnicainul argentinian și-a petrecut mult timp adunând informații despre orașul Manchester, despre modul în care e structurat clubul, dar și despre personalitatea jucătorilor lui United, astfel încât, în momentul venirii, în vară, să aibă toate informațiile necesare încă de la început.
Pochettino a stabilit o relație excelentă cu Ed Woodward încă din 2018, când i s-a propus pentru prima oară postul de antrenor la United. Sud-americanul era atunci sub contract cu Tottanham și nu a găsit înțelegere la Daniel Levy.
În toamnă, după demiterea lui Solskjaer, părea doar o chestiune de timp până ce Pochettino va fi instalat în locul norvegianului, dar eșecul tratativelor cu Zidane i-au determinat pe șefii lui PSG să nu îi dea voie să plece la United. Totuși, Pochettino era sigur că va ajunge pe Old Trafford în vară, mai ales că se baza și pe sprijinul lui Sir Alex Ferguson, legendarul antrenor care are încă mare trecere în rândul conducerii clubului.
În cele din urmă, s-a mizat pe Ten Hag, un antrenor mai potrivit pe stilul lui United, care e capabil să construiască echipe și care propune un fotbal extrem de plăcut din punct de vedere estetic. În consecință, mai bogat cu 15 milioane de euro după ce despărțirea de PSG va fi oficializată, Pochettino e nevoit să se întoarcă la formația din nordul Londrei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo