Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Doar așa rămâne Neymar la PSG! Starul brazilian a trimis conducerii o listă de transferuri

Cosmin Cioboata

Publicat 10/11/2020 la 10:58 GMT+2

Neymar a demarat negocierile cu PSG pentru prelungirea contractului scadent în 2022. Și, potrivit ultimelor informații din Franța, starul brazilian le-a prezentat oficialilor din Paris o listă cu jucători pe care și-i dorește la echipă.

Neymar, starul lui PSG

Credit imagine: Getty Images

Viitorul lui Neymar părea incert până la anunțul apărut ieri în presa din Hexagon. Potrivit TF1, atacantul de 28 de ani a fost cel care a demarat negocierile cu Leonardo, directorul sportiv al lui PSG, din perspectiva semnării unui nou contract peste 2 ani.
Astăzi, jurnaliștii Telefoot, citați de cotidianul AS, au făcut cunoscute condițiile puse de Neymar ca să continue la PSG. Potrivit francezilor, internaționalul sud-american i-a anunțat pe oficialii clubului că își dorește, în primul rând, ca echipa să se întărească anul viitor.

Condițiile puse de Neymar ca să rămână la PSG

Prin urmare, Neymar ar fi prezentat chiar o listă scurtă cu câțiva jucători cu care, în opinia brazilianului, PSG își va crește șansele de cucerire a trofeului UEFA Champions League, obiectivul principal pe Parc des Princes.
O altă condiție esențială pe care Neymar i-ar fi comunicat-o lui Leonardo este legată de salariul său. Starul brazilian nu concepe să primească mai puțin de 30 milioane de euro pe an - salariul său actual - din cauza problemelor financiare cauzate de pandemie.
Conducerea lui PSG este mai mult decât dornică să-l păstreze pe Neymar și după 2022, dar momentan brazilianul n-a primit vreo ofertă.

Revenirea lui Neymar la Barcelona, tot mai improbabilă

În sezonul trecut, au fost multe momente în care presa din Spania a scris că revenirea lui Neymar la Barcelona este probabilă, dar odată cu venirea pandemiei, e greu de crezut că mai este posibil acest lucru. Barcelona, la fel ca toate marile cluburi europene, are probleme financiare, deci e greu de crezut că i-ar putea plăti lui Neymar salariul pe care și-l dorește.
În plus, clubul catalan pare să-și fi schimbat foarte mult politica, iar aducerea unui jucător apropiat de vârsta de 30 de ani, care să fie și foarte costisitor, nu mai este o prioritate. Evident, politica clubului de pe Camp Nou va depinde și de rezultatul alegerilor pentru conducerea administrativă.
Neymar a jucat la Barcelona între 2013 și 2017, catalanii făcând o afacere excelentă din punct de vedere financiar cu brazilianul. Cumpărat cu 88 de milioane de € de la Santos, Neymar a fost cedat la PSG în urmă cu 3 ani pentru 222 de milioane de €.
De când a ajuns la PSG, atacantul brazilian a marcat 72 de goluri și a dat 45 de assist-uri în cele 91 de partide jucate. În cele 4 sezoane petrecute pe Camp Nou, Neymar a marcat 105 goluri și a dat 76 de pase decisive, formând unul dintre cele mai bune trio-uri de atac din istoria fotbalului alături de Messi și Luis Suarez.
Pentru naționala Braziliei, Neymar a marcat 64 de goluri, fiind al 2-lea marcator all-time, după legendarul Pele, care a marcat 77 de goluri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo