Viitorul lui Neymar părea incert până la anunțul apărut ieri în presa din Hexagon. Potrivit TF1, atacantul de 28 de ani a fost cel care a demarat negocierile cu Leonardo, directorul sportiv al lui PSG, din perspectiva semnării unui nou contract peste 2 ani.
Astăzi, jurnaliștii Telefoot, citați de cotidianul AS, au făcut cunoscute condițiile puse de Neymar ca să continue la PSG. Potrivit francezilor, internaționalul sud-american i-a anunțat pe oficialii clubului că își dorește, în primul rând, ca echipa să se întărească anul viitor.

Condițiile puse de Neymar ca să rămână la PSG

Ligue 1
Pochettino nu mai e antrenorul lui PSG. Anunțul oficial al clubului francez
05/07/2022 LA 11:48
Prin urmare, Neymar ar fi prezentat chiar o listă scurtă cu câțiva jucători cu care, în opinia brazilianului, PSG își va crește șansele de cucerire a trofeului UEFA Champions League, obiectivul principal pe Parc des Princes.
O altă condiție esențială pe care Neymar i-ar fi comunicat-o lui Leonardo este legată de salariul său. Starul brazilian nu concepe să primească mai puțin de 30 milioane de euro pe an - salariul său actual - din cauza problemelor financiare cauzate de pandemie.
Conducerea lui PSG este mai mult decât dornică să-l păstreze pe Neymar și după 2022, dar momentan brazilianul n-a primit vreo ofertă.

Revenirea lui Neymar la Barcelona, tot mai improbabilă

În sezonul trecut, au fost multe momente în care presa din Spania a scris că revenirea lui Neymar la Barcelona este probabilă, dar odată cu venirea pandemiei, e greu de crezut că mai este posibil acest lucru. Barcelona, la fel ca toate marile cluburi europene, are probleme financiare, deci e greu de crezut că i-ar putea plăti lui Neymar salariul pe care și-l dorește.
În plus, clubul catalan pare să-și fi schimbat foarte mult politica, iar aducerea unui jucător apropiat de vârsta de 30 de ani, care să fie și foarte costisitor, nu mai este o prioritate. Evident, politica clubului de pe Camp Nou va depinde și de rezultatul alegerilor pentru conducerea administrativă.
Neymar a jucat la Barcelona între 2013 și 2017, catalanii făcând o afacere excelentă din punct de vedere financiar cu brazilianul. Cumpărat cu 88 de milioane de € de la Santos, Neymar a fost cedat la PSG în urmă cu 3 ani pentru 222 de milioane de €.
De când a ajuns la PSG, atacantul brazilian a marcat 72 de goluri și a dat 45 de assist-uri în cele 91 de partide jucate. În cele 4 sezoane petrecute pe Camp Nou, Neymar a marcat 105 goluri și a dat 76 de pase decisive, formând unul dintre cele mai bune trio-uri de atac din istoria fotbalului alături de Messi și Luis Suarez.
Pentru naționala Braziliei, Neymar a marcat 64 de goluri, fiind al 2-lea marcator all-time, după legendarul Pele, care a marcat 77 de goluri.
Ligue 1
Fratele lui Kylian Mbpappe îi calcă pe urme superstarului lui PSG. Cine e Ethan, puștiul de 15 ani
05/07/2022 LA 06:41
Ligue 1
Clauză "anti-PSG" pentru Vinicius
28/06/2022 LA 07:14