Întrebat despre momentul în care Neymar a fost agresat verbal de Alvaro Gonzalez, folosind expresia rasistă "maimuță nenorocită", Thomas Tuchel a dat vina pe arbitrul central pentru că nu l-a sancționat pe fundașul lui Marseille.
Tehnicianul lui PSG consideră că rasismul nu ar trebui să existe în societatea noastră, spunând apoi că arbitrul n-a fost de acord cu acest lucru, iertându-l pe Gonzalez pentru gestul său:
"Cred că toată lumea are aceeași părere în privința rasismului din societatea noastră. Evident, nici în sport nu ar trebui să existe. Totuși, n-am auzit asta din partea arbitrului.", a spus Thomas Tuchel, la finalul meciului dintre PSG și Marseille.
Ligue 1
Pochettino nu mai e antrenorul lui PSG. Anunțul oficial al clubului francez
05/07/2022 LA 11:48

Neymar, victima rasismului în derby-ul PSG vs Marseille

La finalul duelului exploziv de pe Parc des Princes, Neymar a răbufnit pe contul de Twitter, unde a acuzat că a primit injurii cu tentă rasistă din partea lui Alvaro Gonzalez. Starul brazilian a mărturisit că regretă că nu l-a lovit în față pe fotbalistul de la Marseille pentru cuvintele oribile pe care acesta i le-a adresat. Pe filmarea VAR, se vede cum Neymar îl lovește cu palma peste ceafă pe Gonzalez, în timpul altercației din prelungiri.
"A fost ușor ca sistemul VAR să-mi surprindă 'agresivitatea'. Acum vreau să văd imaingea rasistului care mă numește 'maimuță nenorocită'. Asta îmi doresc să văd! Ce s-a întâmplat? Eu am fost eliminat, dar ce se întâmplă cu el? Singurul meu regret este că nu l-am lovit în față (n.r. - pe Alvaro Gonzalez).", a răbufnit Neymar după meciul dintre PSG și Marseille, pe contul de Twitter.

Replica lui Gonzalez, după ce Neymar a spus că regretă că nu l-a lovit în față, în derby-ul PSG vs Marseille

Replica lui Gonzalez a venit târziu în noapte, la două ore după ce Neymar l-a acuzat pentru rasism și a spus că regretă că nu l-a lovit în față. Fundașul lui Marseille a scris un mesaj pe care Neymar cu siguranță nu l-a primit deloc bine.
Gonzalez le-a transmis celor de la PSG că nu știu să piardă, apoi a negat acuzațiile venite din partea brazilianului:
"Nu există loc în lumea asta pentru rasism. Până acum am avut o carieră curată, în care am legat prietenii în mod regulat. Uneori trebuie să știi cum să pierzi și să accepți asta pe teren. 3 puncte incredibile astăzi! Mulțumesc familiei OM.", a scris Alvaro Gonzalez, pe contul de Twitter.
Per total, arbitrul derby-ului a arătat 17 cartonașe (5 roșii și 12 galbene), stabilind un record pentru Ligue 1, în secolul 21.
Ligue 1
Fratele lui Kylian Mbpappe îi calcă pe urme superstarului lui PSG. Cine e Ethan, puștiul de 15 ani
05/07/2022 LA 06:41
Ligue 1
Clauză "anti-PSG" pentru Vinicius
28/06/2022 LA 07:14