Întrebat despre momentul în care Neymar a fost agresat verbal de Alvaro Gonzalez, folosind expresia rasistă "maimuță nenorocită", Thomas Tuchel a dat vina pe arbitrul central pentru că nu l-a sancționat pe fundașul lui Marseille.

Tehnicianul lui PSG consideră că rasismul nu ar trebui să existe în societatea noastră, spunând apoi că arbitrul n-a fost de acord cu acest lucru, iertându-l pe Gonzalez pentru gestul său:

Ligue 1
Boulaye Dia, golgheterul surpriză din Ligue 1, este revelația sezonului în Franța
IERI LA 11:02

"Cred că toată lumea are aceeași părere în privința rasismului din societatea noastră. Evident, nici în sport nu ar trebui să existe. Totuși, n-am auzit asta din partea arbitrului.", a spus Thomas Tuchel, la finalul meciului dintre PSG și Marseille.

Neymar, victima rasismului în derby-ul PSG vs Marseille

La finalul duelului exploziv de pe Parc des Princes, Neymar a răbufnit pe contul de Twitter, unde a acuzat că a primit injurii cu tentă rasistă din partea lui Alvaro Gonzalez. Starul brazilian a mărturisit că regretă că nu l-a lovit în față pe fotbalistul de la Marseille pentru cuvintele oribile pe care acesta i le-a adresat. Pe filmarea VAR, se vede cum Neymar îl lovește cu palma peste ceafă pe Gonzalez, în timpul altercației din prelungiri.

"A fost ușor ca sistemul VAR să-mi surprindă 'agresivitatea'. Acum vreau să văd imaingea rasistului care mă numește 'maimuță nenorocită'. Asta îmi doresc să văd! Ce s-a întâmplat? Eu am fost eliminat, dar ce se întâmplă cu el? Singurul meu regret este că nu l-am lovit în față (n.r. - pe Alvaro Gonzalez).", a răbufnit Neymar după meciul dintre PSG și Marseille, pe contul de Twitter.

Replica lui Gonzalez, după ce Neymar a spus că regretă că nu l-a lovit în față, în derby-ul PSG vs Marseille

Replica lui Gonzalez a venit târziu în noapte, la două ore după ce Neymar l-a acuzat pentru rasism și a spus că regretă că nu l-a lovit în față. Fundașul lui Marseille a scris un mesaj pe care Neymar cu siguranță nu l-a primit deloc bine.

Gonzalez le-a transmis celor de la PSG că nu știu să piardă, apoi a negat acuzațiile venite din partea brazilianului:

"Nu există loc în lumea asta pentru rasism. Până acum am avut o carieră curată, în care am legat prietenii în mod regulat. Uneori trebuie să știi cum să pierzi și să accepți asta pe teren. 3 puncte incredibile astăzi! Mulțumesc familiei OM.", a scris Alvaro Gonzalez, pe contul de Twitter.

Per total, arbitrul derby-ului a arătat 17 cartonașe (5 roșii și 12 galbene), stabilind un record pentru Ligue 1, în secolul 21.

Ligue 1
Leonardo a confirmat interesul lui PSG pentru Messi! Ce a spus despre discuțiile cu Neymar și Mbappe
18/01/2021 LA 14:30
Ligue 1
PSG, victorie la limită pe terenul lui Angers. Marseille a clacat în fața lanternei roșii
16/01/2021 LA 22:40