Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fotbalul francez, sub "asediu". Noi scene de război la partida Angers – Marseille

Andrei Nicolae

Actualizat 23/09/2021 la 14:22 GMT+3

Suporterii celor două formații au pătruns pe teren și s-au luat la bătaie la finalul jocului, după ce în timpul întâlnirii s-au bombardat cu obiecte și petarde. Meciul a fost dus la bun sfârșit și s-a încheiat cu 0-0.

Luis Henrique (Marseille) sur la pelouse d'Angers

Credit imagine: Getty Images

Ligue 1 este scena unor imagini violente la începutul acestui sezon, iar ceea ce s-a întâmplat miercuri seara, la Angers, a reprezentat, de fapt, un nou episod al unui "film" cu războaie.
Suporterii echipelor Angers și Marseille au invadat terenul și s-au luat la bătaie după fluierul final. Asta după ce ambele tabere s-au provocat pe parcursul întâlnirii prin aruncarea unor diverse obiecte și petarde.

Fotbalul francez, sub "asediu". Noi scene de război la partida Angers – Marseille

Fanii oaspeților au spart un cordon de securitate și au ajuns pe teren. Același lucru l-au făcut și gazdele, stewarzii nu au putut controla situația, iar de aici a rezultat o bătaie în toată regula.
Des supporters de l'Olympique de Marseille tentent de rentrer sur la pelouse du Stade Raymond-Kopa d'Angers après la rencontre entre le SCO et l'OM en Ligue 1, le 22 septembre 2021
Crainicul stadionului a putut fi auzit apelând la calm, dar cu puțin efect, înainte ca forțele de securitate să înțeleagă în cele din urmă situația.
RMC Sport a raportat că Marseille și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ușurința cu care fanii lor pot intra în teren, într-un raport de securitate întocmit înainte de meci. Problema violențelor pe stadioane devine din ce în ce mai mare pentru autoritățile franceze de fotbal. Până la acest joc au avut loc alte incidente majore în rundele precedente.

Au fost violențe și la Nice - Marseille și Lens - Lille

Confruntarea dintre Nice și Marseille din luna august a fost întreruptă după ce jucătorii oaspeți au fost loviți cu obiecte aruncate din tribune, determinându-l pe Dimitri Payet să trimită o sticlă înapoi. Gestul i-a provocat și mai tare pe fanii gazdelor, care au invadat apoi terenul. A izbucnit o luptă în care au fost implicați inclusiv jucătorii și membrii staff-urilor tehnice. În urma incidentelor, Nice a și fost penalizată în clasament. Iar partida se va desfășura din nou pe un teren neutru în 27 octombrie.
În această lună au fost probleme mari și la derby-ul Nordului, dintre Lens și Lille (scor 1-0). A doua repriză a început cu peste 30 de minute întârziere, după ce fanii celor două echipe au invadat la rândul lor terenul și s-au luat la bătaie. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a fi restabilită ordinea, iar meciul să poată fi reluat. Incidentele s-au încheiat însă cu șase suporteri răniți.
Program meciuri Premier League etapa 6, Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo