Metz și-a prezentat astăzi staff-ul cu care va încerca să revină rapid în Ligue 1. Ladislau Boloni este noul antrenor principal, iar Pierre Dreossi a fost instalat ca director sportiv. De altfel, acesta din urmă a stat și în spatele deciziei de a-l numi pe antrenorul român pe banca tehnică, după cum a precizat clubul francez.
Tehnicianul român (69 de ani) a semnat un contract pe doi ani cu Metz și îl înlocuieşte pe Frederic Antonetti. Iar actuala grupare este a cincea pe care o pregătește în Franța, dupăNancy, Rennes, Monaco şi Lens.

Ladislau Boloni, amintit că l-a promovat pe Cristiano Ronaldo în fotbalul mare

Ligue 1
Messi, apărat de un coechipier de la PSG: "Dacă nu înscrie 50 de goluri, lumea vorbește"
26/06/2022 LA 11:35
Pierre Dreossi a mai lucrat cu Boloni la Panathinaikos, în sezonul 2020-2021. Iar în Franța a mai fost în organigrama de conducere la AS Cannes, Lille, Rennes și Paris FC.
"Pierre Dreossi va conduce acum politica sportivă a clubului. Managerul este și în spatele venirii noului antrenor al lui FC Metz. Figură cunoscută în fotbalul francez, Laszlo Boloni este astfel numit antrenor al primei echipe messine. Succesorul lui Frederic Antonetti, noul antrenor granat are o carieră bogată, atât pe scena națională, cât și pe cea europeană", a comunicat Metz pe site-ul oficial.
Printre altele, clubul a amintit faptul că l-a promovat pe Cristiano Ronaldo la Sporting Lisabona.
"Ultimul său mandat de antrenor datează din sezonul 2020-2021, ca antrenor al lui Panathinaikos. Boloni are o experiență solidă și o cunoaștere neobișnuită a fotbalului continental pe care le va pune acum în beneficiul lui FC Metz pentru următoarele două sezoane", a mai precizat clubul.
Pe lângă faptul că a fost și selecționerul României, Boloni a câştigat campionatul Portugaliei cu Sporting Lisabona (2002) şi cel al Belgiei cu Standard Liege (2009). În iarnă, antrenorul a evitat.
Ligue 1
Mbappe, decisiv în demiterea lui Pochettino de la PSG? Cum a criticat francezul tactica antrenorului
26/06/2022 LA 10:53
Ligue 1
Ander Herrera știe de ce Mbappe a ales să rămână la PSG! Paralela făcută cu Ansu Fati la Barcelona
26/06/2022 LA 06:27