Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lionel Messi împlinește 35 de ani: Iată recordurile legendarului fotbalist argentinian care demonstrează că este URIAȘ

Ion Alexandru

Publicat 24/06/2022 la 11:06 GMT+3

Argentinianul Messi împlinește astăzi 35 de ani. Pentru mulți, Messi este cel mai mare fotbalist din istoria acestui sport. Driblingul, viziunea, capacitatea de a conduce echipele către victorii și talentul său înnăscut de a marca l-au transformat într-un idol pentru miliarde de fani. La 35 de ani, singurul cadou la care râvnește este titlul mondial și îl poate câștiga în Qatar, în decembrie.

Lionel Messi of Argentina with the trophy after the Finalissima 2022 match between Italy and Argentina at Wembley Stadium on June 1

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi împlinește 35 de ani, iar toată Planeta fotbal se bucură de faptul că a putut asista la magiile argentinianului. Messi a doborât nenumărate recorduri și este unul dintre cei mai apreciați jucători din istoria acestui sport. Absolvent al celebrei academii de tineret din Barcelona, ​​La Masia, Messi și-a făcut debutul la echipa de seniori la vârsta de 17 ani. Legendarul Diego Maradona l-a desemnat pe Messi drept succesorul său, dar visul cel mai rămâne încă neîmplinit. Messi a dus Argentina în finala Cupei Mondiale în 2014 și și-a încheiat lunga așteptare pentru un trofeu național câștigând Copa America 2021.

Cu ocazia împlinirii a 35 de ani a lui Messi, să aruncăm o privire la câteva dintre statisticile sale incredibile:

Cele mai multe Baloane de Aur
Lionel Messi a câștigat de șapte ori trofeul Balonul de Aur, care este acordat celui mai bun jucător dintr-un an calendaristic. El a câștigat primul Balon de Aur în 2009, după un sezon de triplă cu Barcelona. A fost primul dintre cele patru trofee consecutive Balonul de Aur pe care le-a câștigat în 2010, 2011 și 2012. A doua triplă a carierei a fost realizată în celebrul trio MSN (Messi, Suarez, Neymar) l-a ajutat să câștige al 5-lea titlu în 2015. A trebuit să aștepte până în 2019 pentru a ridica al șaselea trofeu Balonul de Aur și, în cele din urmă, a câștigat al șaptelea trofeu. 2021, după ce singur a târât o echipă slăbită a Barcelonei pentru a-și asigura o dublă în acel sezon.
Cel mai bun marcator din istoria Barcelonei, dar și din istoria Argentinei
Messi a marcat 630 de goluri în 724 de apariții cu Barcelona în toate competițiile, cu o medie de 0,87 goluri pe meci. El este cel mai bun marcator din toate timpurile pentru echipa catalană. De asemenea, a marcat cel mai mare număr de goluri în La Liga, cu 443 de goluri.
Cu 86 de goluri la nivel internațional, Messi conduce clasamentul marcatorilor din toate timpurile pentru echipa națională Argentinei. Dintre acestea, șase goluri au venit la Cupa Mondială și nouă la Copa America.
Cel mai mare număr de goluri într-un an calendaristic
2012 este anul de vârf, din acest punct de vedere! Messi a marcat 91 de goluri în doar 69 de meciuri. Acest lucru este recunoscut de Guinness World Records drept "Cele mai multe goluri marcate de un jucător într-un an calendaristic". Dintre cele 91 de lovituri, 79 au fost marcate în culorile Barcelonei, iar restul 12 au fost în tricoul echipei naționale a Argentinei.
Toate premiile individuale într-un singur sezon
Messi este singurul jucător care a câștigat patru premii semnificative într-un singur sezon, inclusiv Balonul de Aur, Jucătorul Mondial FIFA, Trofeul Pichichi (golgheterul Spaniei) și premiul Gheata de Aur (cel mai bun maractor din campionatele europene). Argentinianul a avut această reușită fabuloasă după senzaționalului său sezon 2009-10, când a câștigat tripla cu Barcelona (titlu în La Liga + Cupa Spaniei + trofeul Champions League).
Cele mai multe pase de gol al unui jucător
Messi este numit un fotbalist complet de către experți pentru că jocul lui nu este bazat doar pe marcarea golurilor. Argentinianul este unul dintre cei mai buni jucători din lume, iar stilul său de fotbal l-a ajutat să ajungă la 387 de pase decisive în cariera sa, mai mult decât oricare fotbalist din istorie.
Messi are o istorie bogată ca fotbalist, dar și poveste deosebită ca om. Iata 5 lucri mai puțin cunoscute din viața sa.
Leonel, redenumit în Spania
Când s-a născut, numele ales a fost de către părinți a fost neobișnuit. "Lionel" ca și celebrul căntăreț Lionel Richie, care era foarte popular în acea perioadă datorită hitului "Say you, Say me" . Când s-a născut al treilea fiu al său, tatăl său Jorge a l-a înregistrat "Lionel" în registrul civil al orașului Rosario. Asta se știe, nu este nimic nou aici. Dar în ce moment a devenit Lio Leu? A fost la sosirea în orașul Barcelona. Acolo și-a pierdut numele original, care, deși pentru ziare încă mai are litera „i” în relațiile de zi cu zi, a devenit un „e”. Europenii au început să-l numească Leo, nume pe care l-a adoptat pentru autograf și marca personală. Primul care a acceptat a fost el însuși.
Lionel Messi
Putea ajunge în Italia la o echipă mică
Înainte să semneze cu Barcelona și să se mute în Spania, datorită performanței sale promițătoare a fost la un pas de ajunge la Como. Clubul din nordul Italiei la acea vreme juca în Serie A și l-a testat pe Messi în 1999. Italienii au fost interesați de puștiul argentinian, dar nu ș-au asumat cheltuielile cu tratamentul și mutarea familiei. În cele din urmă, Como a refuzat și Barcelona a câștigat un fotbalist uriaș. „Privindu-l acum, îmi vine să-mi smulg părul din cap. A-l avea este ca și cum ai avea mai mult de o jumătate de echipă. Dacă l-am fi semnat, ne-am fi rezolvat bugetul pentru 30 de ani”, a recunoscut Enrico Preziosi , care pe atunci era patronul clubului din Como.
Tratament cu flori pentru a scăpa de vomitat
Lionel Messi
A fost o perioadă în care era foarte obișnuit să-l vezi pe Messi pe marginea terenului fără a-și ascunde problemele cu vomitatul. Devenise ceva obișnuit să-l vezi așa înainte de meci sau în zona vestiarelor, indiferent dacă purta tricoul Argentina sau Barcelona. Nu a fost o problemă cu stomacul, un virus sau ceva legat de o defecțiune. A fost parțial emoțional și, de asemenea, o problemă de alimentație. Messi a fost la un medic în Italia, a început o dietă sănătoasă, fără alimente ultraprocesate, a eliminat băuturile răcoritoare și alimentele pe bază de făină, carnea de porc și vită, ouăle, crustaceele și diverse produse lactate. În plus, a consumat flori Bach pentru a găsi un echilibru între minte și corp.
Are un titlu cu Central Cordoba
picture

Lionel Messi a fost campion cu Central Cordoba

Credit imagine: Eurosport

În 1995, Messi avea opt ani. La fel ca acum, era îndrăgostit de minge. Messi era legitimat la juniori la Newell's, dar campionatul era în pauză. A existat un campionat regional la care echipa sa nu a participat și Central Córdoba de Rosario a venit cu ideea bună să-l împrumute pe băiatul despre care s-a vorbit mult de când a jucat la Abanderado Grandoli, primul său club. Astfel, cu numărul 10 pe spate, a ridicat unul dintre primele trofee și și-a lăsat amprenta pe istoria acestui club mic. Lionel Messi a îmbracat tricoul de la 4 echipe: Newell's, Barcelona, ​​Paris Saint Germain și Central Cordoba.
Cântă la chitară
Lionel Messi cântă la chitară
Fotografia este a Antonelei și ea a încărcat-o pe Instagramul ei. Este de când nu erau căsătoriți și nu aveau copii. Arată ca primii pași ai lui Messi la chitară. În alte postări, a arătat alte trei chitare, niciuna electrică, ceea ce ar arăta că este îmdrăgostit e chitara clasică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo