Lionel Messi nu a avut un an strălucit, dar a reușit să câștige Copa America alături de naționala Argentinei, fapt care îl plasează ca mare favorit la cucerirea Balonului de Aur, care ar fi al 7-lea din carieră.
Peste numai câteva ore, starul lui PSG va primi trofeul conform tuturor predicțiilor, dar mulți specialiști sunt de părere că acest lucru nu ar fi corect, deoarece alți fotbaliști au fost mai buni în 2021. Printre aceștia se regăsește și Jean Pierre Papin, câștigător al trofeului în 1991. Francezul consideră că Messi nu merită să câștige în acest sezon, deoarece a avut prestații foarte slabe de când a ajuns la PSG, în timp ce alți jucători au fost constanți pe tot parcursul anului.
"Messi nu a jucat nimic de cinci luni! Am văzut oameni vorbind despre el ca favorit și nu-i înțeleg. Îl adaug și pe Cristiano Ronaldo în această categorie. De când a câștigat Copa America, ce a făcut Messi la Paris? A marcat un gol în campionat și 3 în Champions League. Nu am nimic împotriva lui Messi, desigur, este unul dintre cei mai buni jucători din istorie dar anul acesta nu merită.
Ligue 1
Noi detalii privind accidentarea lui Neymar! Când ar putea reveni starul lui PSG pe gazon
13/01/2022 LA 11:39
Alegându-l pe Messi anul acesta, s-ar devaloriza Balonul de Aur, pentru că ar însemna că nu le-am mai oferi jucătorilor de succes șansa de a câștiga trofeul. Când știi cât de greu este să performezi un sezon întreg, nu ar fi corect.", a spus fostul mare atacant francez, citat de as.com.
Citește și:

Messi, sub Benzema sau Lewandowski, în opinia lui Jean Pierre Papin

În opinia lui Papin, Karim Benzema sau Robert Lewandowski ar merita să câștige Balonul de Aur în acest an. Francezul i-a adăugat pe listă și pe Jorginho sau Mbappe și a punctat că Benzema are de suferit și din cauza imaginii proaste pe care o are momentan din cauza problemelor cu legea, atacantul lui Real Madrid fiind condamnat recent la un an de închisoare cu suspendare în cazul de șantaj în care a fost implicat în urmă cu 6 ani.
"Cred că patru jucători ar merita: Lewandowski, Jorginho, Mbappe și Benzema! Pentru Karim, sentința care tocmai a s-a dat reprezintă o pată. Totuși, dacă alegătorii se concentrează doar pe aspectul sportiv, Karim ar merita să câștige.Dar pentru Balonul de Aur se ține cont și de imagine.Mbappe nu a castigat niciun titlu important, dar este unul dintre cei care progresează constant și răman în frunte.Dacă alegi să te concentrezi pe titluri, desigur, e greu să nu-l alegi pe Jorginho, campion european cu Chelsea și cu Italia.Dar dacății cont de toate criteriile, favoritul meu este Lewandowski. În orice caz, cei mai merituoși jucători ai anului sunt aceștia și nu aș înțelege dacă ar câștiga altcineva", a adăugat Papin.
Gala decernării Balonului de Aur va avea loc în această seară la Paris și va începe la ora 21:30. Eurosport.ro vă va ține permanent la curent cu tot ce se întâmplă înainte și după festivitatea în care va fi anunțat cel mai bun fotbalist al lumii din 2021.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Ligue 1
PSG, neînvinsă în Ligue 1 de 11 etape! Mbappe a ratat șansa de a aduce victoria la Lyon
09/01/2022 LA 21:42
Ligue 1
PSG nu și-a pierdut speranța în privința lui Mbappe! Francezul nu s-a hotărât asupra viitorului său
09/01/2022 LA 09:31