Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nice și Olympique Marseille și-au aflat primele sancțiuni după incidentul din Ligue 1

Bianca Dumitru

Actualizat 26/08/2021 la 11:17 GMT+3

Liga Profesionistă de Fotbal din Franța a anunțat ce sancțiuni au primit Nice și Olympique Marseille după incidentele de la finalul partidei.

OGC Nizza vs. Olympique Marseille

Credit imagine: Getty Images

Partida dintre Nice și Olympique Marseille, ultima din a treia etapă a Ligue 1, a fost întreruptă în minutul 77 din cauza fanilor gazdelor, care au provocat un adevărat haos. Totul a pornit de la o fază în care Dmitri Payet, care se pregătea să execute o lovitură de colț, a fost lovit cu o sticlă venită din peluza suporterilor lui Nice.
Atacantul lui OM a fost foarte nervos, a luat sticla și a aruncat-o înapoi înspre fani, iar de acolo totul a devenit un haos. Susținătorii lui Nice au intrat în număr mare pe teren pentru a se răfui cu jucătorii oaspeților, care au amplificat și ei conflictul, luându-se efectiv la bătaie cu fanii echipei adverse, care nu au putut fi controlați de forțele de ordine.
Conform L'Equipe, unul dintre suporteri a fost transportat de urgență la spital după ce a fost rănit serios de un panou publicitar. Nici fotbaliști nu au scăpat nevătămați.

Ce sancțiuni vor primi cele două echipe

Acum, oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal din Franța au stabilit sancțiunile pe care le vor primi cei de la Nice și Olympique Marseille, cele două echipe implicate în incidentul de duminică seară.
Astfel, potrivit LPFF, meciul dintre Nice și Marseille nu va fi luat în considerare în clasament. În plus, Nice va disputa meciul de pe 28 august, cu Bordeaux, fără spectatori, iar preparatorul fizic al celor de la OM, Pablo Fernandez, a fost suspendat, neavând voie să mai stea pe bancă sau în vestiar ori să ocupe vreo funcție oficială în cadrul clubului.
Peste două săptămâni, reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal din Franța se vor întâlni pentru a discuta și ce pedepse vor fi acordate pentru comportamentul suporterilor lui Nice și pentru comportamentul jucătorilor, inclusiv pentru refuzul celor de la OM de a reveni pe teren.
Liverpool - Chelsea va fi sâmbătă de la ora 19.30 pe Eurosport 1

Sampaoli, extrem de nervos pe drumul spre vestiare

Jorge Sampaoli, antrenorul lui Marseille, a fost surprins de camere extrem de supărat, cerându-i socoteală cuiva. A fost nevoie de Payet, de propriul staff tehnic și de stewarzi pentru a-l ține în frâu pe argentinian. Inițial s-a crezut că furia lui era îndreptată către unul dintre fanii lui Nice, dar presa franceză a descoperit că acesta voia să îi aplice o corecție lui Jean Clair Todibo, jucătorul lui Nice. Cel mai probabil, fostul jucător al Barcelonei i-a adresat cuvinte triviale lui Sampaoli, de aici și atitudinea acestuia.
Tehnicianul a fost extrem de nervos și la vestiare. O cameră fixă prezentă în holul care duce la vestiare a surprins ce s-a întâmplat după ce echipele au părăsit terenul. Cei de la Nice i-au acuzat pe oponenți că au răspuns la provocări, ceea ce a dus la pătrunderea fanilor pe teren.
Extrem de nervos, Sampaoli a strigat spre arbitru: "Trebuie să iei decizii, așa ceva nu e posibil!" Imediat, cineva din stafful lui Nice l-a admonestat pe tehnician, transmițându-i că atitudinea jucătorilor lui OM a dus la haosul creat. "Ce? Noi suntem vinovații? Ești nebun?!", a fost replica argentinianului, adresată cuiva din staff-ul lui Nice, care l-a acuzat pe el și pe jucătorii săi că i-au provocat pe fani.
Program Premier League - etapa a 3-a 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo