Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un jucător de origine română, pe lista unor mari echipe, după ce l-a anihilat pe Neymar în Ligue 1

Nicu Savin

Publicat 06/03/2022 la 19:57 GMT+2

Flavius ​​Daniliuc, fundașul central de origine română de la Nice, a făcut un meci perfect contra lui PSG, iar acesta a intrat repede în atenția presei internaționale. Jurnaliștii iberici scriu că austriacul cu ambii părinți români este pe lista mai multo echipe importante din La Liga, dar este dorit în egală măsură și în Premier League.

Flavius Daniliuc, în duel cu Neymar (Nice - PSG 1-0)

Credit imagine: Eurosport

În fotbalul european apar din ce în ce mai mulți jucători de origine română care se remarcă la echipele din Occident. Este și cazul lui Flavius Daniliuc, fundașul de doar 20 de ani al celor de la Nice. Acesta s-a născut în Austria din părinți români și a impresionat cu ultimele evoluții în Ligue 1.
Daniliuc a fost titular în meciul câștigat de Nice contra lui PSG și s-a achitat perfect de sarcini până când a fost înlocuit de Christophe Galtier, în minutul 79. Deși este fundaș central de meserie, austriacul de origine română a fost folosit ca și fundaș dreapta, avându-l ca adversar direct pe Neymar. Brazilianul a fost inexistent pe teren și presa franceză a remarcat imediat prestația lui Daniliuc.
Trecut pe la Academiile lui Real Madrid sau Bayern Munchen, Daniliuc joacă la Nice din vara lui 2020, dar acesta ar putea fi ultimul său sezon la gruparea franceză. Conform ibericilor de la AS.com, Sevilla, Valenciași Betis s-au intersat deja de el, dar acesta este monitorizat atent și de unele cluburi din Premier League.
Citește și:

Flavius Daniliuc, fundașul de origine română care face furori în Franța

Valoarea sa de piață la ora actuală este de 7 milioane de €, dar aceasta este în continuă creștere. Deși are ambii părinți români, Daniliuc nu se gândește să joace vreodată pentru naționala noastră. Acesta a evoluat pentru toate echipele de juniori și tineret ale Austriei și este acum căpitanul formației U21, pentru care a adunat 7 partide. Conform sursei citate, Daniliuc este în vizorul selecționerului Franco Foda și este doar o chestiune de timp până va debuta la naționala mare a Austriei.
Flavius Daniliuc a început fotbalul în Austria și pe când avea doar 10 ani a fost remarcat de scouterii lui Real Madrid. Acesta juca la acea vreme pe un post mai avansat, număr 10 sau extremă, și a fost cel mai bun jucător la un turneu din țara natală. Realul l-a invitat la un trial la care au participat circa 2500 de copii, iar antrenorii de la Academia madrilenilor l-au apreciat enorm și l-au păstrat. La 14 ani a decis să plece la Bayern Munchen, la insistențele lui David Alaba, conaționalul său, care a intermediat mutarea.
Ajuns la 19 ani și dânduși seama că are șanse mici să se impună la Bayern, Daniliuc a acceptat oferta celor de la Nice, iar alegerea a fost cea potrivită. Încă din sezonul trecut s-a impus la formația franceză, jucând 26 de meciuri în toate competițiile, iar progresul său a acontinuat și în această stagiune. Până acum, Daniliuc are 19 meciuri jucate în Ligue 1 și Cupa Franței, dintre care 11 ca titular.
Având avantajul că poate juca pe orice post din linia defensivă și un fizic impresionant, Flavius Daniliuc ar putea fi obiectul unui transfer de marcă în vară. Contractul său cu Nice este valabil până în 2024, astfel că francezii vor putea obține o sumă importantă în schimbul său
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo