Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lionel Messi nu vrea să devină antrenor! Ce își dorește să facă după ce se va retrage din fotbal

Bianca Dumitru

Actualizat 07/10/2022 la 14:48 GMT+3

Lionel Messi se află, fără doar și poate, în ultimii săi ani ca fotbalist profesionist. Argentinianul în vârstă de 35 de ani a vorbit despre ce și-ar dori să facă după ce se va retrage.

Lionel Messi - Argentina

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi a ajuns la vârsta la care a început să se gândească tot mai mult la ceea ce urmează pentru el, după retragerea din fotbal.
Argentinianul în vârstă de 35 de ani, care a anunțat că nu va mai juca la un alt Campionat Mondial în afara celui din Qatar, programat în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie, a vorbit și despre ce ar vrea să facă după ce își va încheia cariera.
Starul celor de la PSG a oferit recent un interviu amplu pentru ESPN în care a dezvăluit că în acest moment nu crede că i-ar plăcea să fie antrenor.
Cu toate astea, Messi nu se vede nici în conducerea unui club, preferând mai degrabă să se implice în pregătirea jucătorilor și consilierea tehnicienilor.
"Nu mă gândesc la ceea ce am realizat, mă gândesc mereu la ceea ce va urma. Nu prea intenționez să devin antrenor, dar Zinedine Zidane a spus exact același lucru și, după aceea, a devenit antrenor și a câștigat trofeul Champions League de 3 ori.
Mi-ar plăcea să fiu director sportiv, să ajut la construirea echipei, să-i însoțesc pe antrenori, dar încă nu sunt complet sigur", a declarat Lionel Messi pentru ESPN.
Citește și:

MESSI, LA ULTIMUL MONDIAL ÎN QATAR

Lionel Messi va juca în Qatar ultima sa Cupă Mondială din carieră. Starul de 35 de ani a dezvăluit pentru presa din Argentina că nu va mai juca la un alt turneu final mondial, deși e posibil să nu se retragă definitiv de la națională după competiția din acest an.
"Acesta va fi ultima mea Cupă Mondială, cu siguranță. Decizia a fost luată", i-a spus Messi jurnalistului argentinian Sebastian Vignolo.
Așadar, Mondialul din Qatar va fi ultima șansă pentru Messi de a pune mâna pe cel mai râvnit trofeu din fotbal. Starul lui PSG a fost aproape de acest lucru în 2014, dar atunci Argentina a pierdut finala cu Germania, scor 0-1 (după prelungiri).
Messi a jucat la 4 turnee finale de Campionat Mondial până acum, reușind să marcheze 6 goluri. În total, Messi a îmbrăcat tricoul Argentinei de 164 de ori, reușind 90 de goluri, ceea ce îl face al 3-lea cel mai bun marcator la nivel de echipă națională din istorie, după după Cristiano Ronaldo (117) și iranianul Ali Daei (109).
Messi s-a retras prima dată de la naționala Argentinei în 2016, după finala Copei America pierdută în fața reprezentativei statului Chilei, dar apoi a revenit asupra deciziei. Anul trecut, Messi a ridicat deasupra capului singurul trofeu important obținut cu naționala, Argentina câștigând Copa America în fața Braziliei, chiar pe terenul marii rivale (1-0).
Deși e clar că nu va juca la Mondialul din 2026, Messi ar mai putea bifa un turneu major în carieră, Copa America 2024, care va avea loc în Ecuador. La acea vreme, starul va avea 37 de ani și ar putea fi încă implicat în fotbalul mare, existând numeroase indicii că el se va întoarce la Barcelona în vara anului viitor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo