Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe, liber de contract la finalul sezonului viitor! Anunțul făcut de jurnaliștii L'Equipe

Bianca Dumitru

Publicat 13/09/2022 la 12:09 GMT+3

Kylian Mbappe a fost, în ultimele două sezoane, protagonistul unei adevărate "telenovele", numele său fiind legat mai degrabă de un transfer la Real Madrid, decât de prelungirea contractului cu PSG. L'Equipe a dezvăluit acum când ar putea pleca francezul de pe Parc des Princes.

Kylian Mbappe of PSG during the Ligue 1 match between Paris Saint-Germain and Stade Brest at Parc des Princes on September 10, 2022 in Paris, France.

Credit imagine: Getty Images

În ultimii 2 ani, PSG a făcut tot posibilul să îi ofere un nou contract lui Kylian Mbappe, dar acesta a refuzat inițial toate propunerile francezilor. Se părea că fotbalistul va ajunge gratis, în această vară, la Real Madrid, în contextul în care, foarte multă vreme, a fost principala țintă a celor de la Real Madrid pe piața transferurilor.
În cele din urmă, Mbappe a luat decizia de a-și prelungi înțelegerea cu parizienii. În această vară, atacantul de 23 de ani a semnat un contract valabil, conform precizărilor făcute de oficialii de pe Parc des Princes, în următorii trei ani.
Jurnaliștii publicației L'Equipe au anunțat acum, însă, că Mbappe ar putea pleca mai devreme de 2025 de la PSG. Francezii au scris că de fapt înțelegerea ar fi fost semnată pentru două sezoane, respectiv până în 2024, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an.
În aceste condiții, Kylian Mbappe ar urma să rămână liber de contract la finalul sezonului viitor, 2023/24, putând pleca gratuit la orice altă echipă.
Citește și:

Detalii contractului semnat de Mbappe cu PSG

La începutul lunii septembrie, Kylian Mbappe a fost subiectul unui amplu reportaj al celebrei publicații New York Times. Jurnaliștii americani au publicat, printre altele, detaliile financiare din contractul acestuia cu PSG, notând că francezul a primit cel mai mare bonus din toată istoria sportului.
Conform sursei citate, Mbappe va primi 83 de milioane de euro pe sezon, ceea ce înseamnă un total de 249 de milioane de euro.
În plus, atacantul a încasat 125 de milioane de euro ca bonus de instalare, deoarece el ar fi putut pleca liber de contract. Americanii susțin că aceasta este cea mai mare sumă primită de un sportiv fără contract în toată istoria.
Marele obiectiv al lui Kylian Mbappe este câștigarea Champions League cu gruparea pariziană. Dacă acesta va fi atins în următorii ani, sunt șanse mari ca francezul să-și dorească noi provocări și să plece la altă echipă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo