Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pochettino aruncă cu săgeți în conducerea lui PSG. Ce comparație face fostul antrenor al francezilor

Eurosport
DeEurosport

Publicat 01/08/2022 la 23:58 GMT+3

Mauricio Pochettino a fost demis de la PSG la finalul sezonului trecut. Antrenorul argentinian nu a reușit să câștige Champions League și a fost înlocuit de Christophe Galtier. Pochettino a făcut comparație între conducerea lui Manchester City și cea a lui PSG pentru a trage un semnal de alarmă: "City este eliminată împotriva lui Real Madrid, dar săptămâna viitoare îl cumpără pe Haaland".

Mauricio Pochettino

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Mauricio Pochettino și-a reziliat contractul cu PSG, după ce francezii nu au reușit să câștige Champions League nici sezonul trecut. În primele declarații de la despărțirea de clubul parizian, Pochettino a lăudat echipele care au încredere în antrenorii lor, făcând aluzie la adresa conducerii de pe Parc de Princes.

Pochettino: "Există echipe care îți oferă șansă"

Mauricio Pochettino a condus PSG în perioada ianuarie 2021 – iulie 2022. Argentinianul nu a reușit să îndeplinească dorința fanilor francezi și să câștige trofeul Champions League. Acest aspect nu a rămas trecut cu vederea de conducerea pariziană, iar Pochettino a fost demis.
Argentinianul a comparat situația din capitala Franței cu proiectele de la Manchester City sau Liverpool. "Există echipe care au încredere, precum Liverpool sau Manchester City, și îți oferă șansă. City este eliminată împotriva lui Real Madrid, trei goluri în cinci minute, dar săptămâna viitoare îl cumpără pe Haaland. Noi, pierdem împotriva Madridului și, evident, știm că vor fi probleme", a mărturisit Pochettino, citat de cotidianul as.com.
Deși a câștigat Ligue 1 la o diferență de 15 puncte de locul secund în sezonul trecut, Pochettino spune că fanii lui PSG nu pun accent pe campionatul intern. Antrenorul argentinian evidențiază diferența dintre proiectul de la City și cel de la PSG.
"Îi oferă antrenorului capacitatea de a se redresa, de a căuta soluții și de a câștiga. Conducerea lui Manchester City are încredere într-un manager care e pe bancă de 7 ani. Aici (n.r. PSG) trebuie să vii și să câștigi. Și nu campionatul, ci Champions League. Nu este o critică. Când am ajuns la PSG știam că trebuie să încerc să câștig Champions League dacă vreau să continui aici”, a declarat Pochettino.
Citește și:
Christophe Galtier este noul antrenor al lui Paris Saint Germain. Fostul antrenor de la Nice a debutat cu dreptul pe banca parizienilor. PSG a câștigat Supercupa Franței, după un scor categoric, 4-0 cu Nantes.
Rămâne de văzut dacă Galtier este capabil să câștige Champions League la PSG. Campioana Franței a pornit favorită la ridicarea trofeului în fiecare ediție, însă nu a reușit să ridice niciodată cel mai titrat trofeu din Europa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo