Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ziyech rămâne jucătorul lui Chelsea! LFP nu i-a dat câştig de cauză lui PSG

Cristian Mihală

Actualizat 01/02/2023 la 13:38 GMT+2

Hakim Ziyech a vrut cu orice preț să meargă la PSG, în perioada de mercato încheiată marți noapte, dar potrivit jurnalistului Bruno Salomon, Chelsea a făcut tot posibilul pentru ca operațiunea să dea greș. Oficialii clubului francez au sperat că vor găsi înţelegere la LFP şi mutarea va putea fi înregistrată, dar a primit un răspuns negativ.

Hakim Ziyech vom FC Chelsea

Credit imagine: Getty Images

UPDATE Clubul Paris Saint-Germain a depus un apel la Liga profesionistă franceză de fotbal (LFP) pentru validarea sosirii sub formă de împrumut a marocanului Hakim Ziyech de la echipa engleză Chelsea Londra, în ciuda primirii documentelor administrative după expirarea termenul limită, a anunţat miercuri gruparea din capitala Franţei.
Solicitarea a fost judecată în regim de urgenţă, iar LFP nu i-a dat câştig de cauză lui PSG, chiar dacă aceasta a crezut că a făcut suficient pentru a demonstra că Chelsea a comis mai multe erori în transmiterea documentelor, care au ajuns prea târziu pentru ca mutarea să mai poată fi înregistrată în soft-ul dedicat transferurilor internaţionale (FIFA TMS). În concluzie, marocanul rămâne jucătorul lui Chelsea şi probabil abia în vară se va mai pune problema ajungerii lui pe Parc des Princes.
Ştirea iniţială

PSG o acuză pe Chelsea de "malpraxis" în cazul transferului lui Ziyech

Numărul mare de transferuri făcute de Chelsea a sugerat că gruparea de pe Stamford Bridge îl va lăsa pe Ziyech, care nu e nici pe departe unul dintre cei mai importanți jucători, să plece. În ultimele ore ale ferestrei de mercato, înțelegerea dintre 'albaștri' și PSG părea totală, iar marocanul urma să se alăture clubului parizian, dar totul a mers prost pe final.
Potrivit lui Bruno Salomon, jurnalist la Radio France , Chelsea a trimis de 3 ori documentația greșită pentru înregistrarea contractului. Cei de la PSG sunt foarte supărați de comportamentul clubului englez și vor lua măsuri pentru a încerca să rezolve ceea ce părea un transfer făcut.
Părțile se înțeleseseră în privința mutării lui Ziyech pe Parc des Princes, dar totul a luat o turnură neașteptată pe final.

PSG speră să își găsească dreptatea și să îl semneze pe Ziyech

Oficialii grupării din capitala Franței vor prezenta miercuri un recurs în fața LFP pentru a denunța "malpraxisul" lui Chelsea din ultimele ore de mercato și pentru a încerca să obțină o excepție care să permită clubului să îl semneze pe Ziyech.
Incertitudinea în acest moment este totală. PSG este încrezătoare, totuși, că își va găsi dreptatea și va putea să îl înregistreze corect pe marocan. Totuși, va trebui să argumenteze și să prezinte dovezi clare, care să arate că nesemnarea jucătorului a fost cauzată de vina oficialilor englezi.
Nu este prima dată când ne aflăm într-o situație ca aceasta la finalul unei perioade de transferuri. Când Lazio a încercat să îl aducă pe Kostic, înainte ca acesta să ajungă la Juventus, au constatat că Eintracht le-a furnizat o adresă de e-mail eronată, astfel încât documentația să nu ajungă. Acum, însă, lucrurile sunt și mai ciudate, în contextul în care Chelsea ar fi furnizat date greșite în 3 rânduri.
Hakim Ziyech a fost unul dintre eroii Mondialului din Qatar, ducându-și echipa până în semifinalele competiției. El e cotat în prezent la doar 20 de milioane de euro, ca urmare a faptului că prinde doar sporadic prima echipă a lui Chelsea. Atacantul de bandă dreaptă a sosit în 2020 de la Ajax, pentru 40 de milioane de euro, dar nu a convins în Premier League. În cel mai bun sezon al său - 2021-2022 - a strâns 23 de meciuri pentru albaștri, reușind 4 goluri 3 pase decisive.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo