UPDATE / Reprezentanții La Liga au răspuns imediat după ce Jorge, tatăl și impresarul lui Leo Messi, a emis un comunicat oficial prin care contestă decizia Ligii Spaniole conform căreia clauza de 700 de milioane de euro din contractul jucătorului este încă valabilă.
La Liga susține că acea clauză rămâne valabilă, în ciuda scrisorii lui Jorge:
Cupa Mondială FIFA
"Am crezut că Messi e cel mai bun, dar Mbappe a fost devastator!" Plusul arătat de francez la CM
ACUM 2 ORE

Comunicatul oficial emis de Jorge, tatăl și impresarul lui Leo Messi

Tensiunea continuă la Barcelona. După lungi tergiversări în această dimineață, comunicatul așteptat de toată lumea din partea lui Lionel Messi nu a venit. Mai exact, Tatăl și agentul său, Jorge Messi a emis un comunicat prin care contestă decizia Ligii Spaniole conform căreia clauza de 700 de milioane de € din contractul jucătorului este încă valabilă.
”Nu știm ce contract este cel pe care l-au analizat și care sunt bazele pe care au ajuns la această concluzie. Este evident că despăgubirea de 700 de milioane prevăzută în clauza anterioară nu este deloc aplicabilă.”, a scris Jorge Messi în comunicatul emis.
În aceste condiții, e clar că Messi nu și-a schimbat decizia de a pleca de la Barcelona, iar disputa dintre el și club va continua în perioada următoare. Argentinianul nu se va alătura lotului condus de Ronald Koeman, rămânând fidel strategiei pe care a pus-o la cale împreună cu avocații săi.
Comunicatul complet semnat de Jorge Messi:
"Jorge Horacio Messi , în calitate de reprezentant al fotbalistului profesionist, Lionel Andres Messi, ca răspuns la Nota informativă publicată la 30 august 2020 de Liga Profesionistă de Fotbal din Spania, în raport cu situația contractuală a jucătorului și indiferent de parțialitatea sa evidentă pentru rolul pe care îl are o astfel de instituție, și anume apărarea asociaților săi (cluburile de fotbal), trebui să precizez că:
1. Nu știm ce contract este cel pe care l-ați analizat și care sunt bazele pe ați concluzionat că ar avea o „clauză de reziliere” aplicabilă în cazul în care jucătorul decide să solicite rezilierea unilaterală a acestuia la finele sezonului 2019-2020.
2. Acest lucru se datorează unei erori evidente din partea dvs. Astfel, după cum se spune literal în clauza 8.2.3.6. din contractul semnat între club și jucător ”Această compensație nu se va aplica atunci când rezilierea contractului se face prin decizie unilaterală a jucătorului la sfârșitul sezonului sportiv 2019-2020.”
Fără a aduce în discuție alte drepturi care sunt incluse în contract și pe care le omiteți, este evident că despăgubirea de 700 de milioane de euro, prevăzută în clauza anterioară 8.2.3.5, nu este deloc aplicabilă."
Știrea inițială
Ser Catalunya a anunțat în exclusivitate, în această după-amiază, că Messi pregătește un comunicat de presă. Informația a fost confirmată imediat de Sport, Marca și Mundo Deportivo, astfel că suporterii Barcelonei așteaptă cu nerăbdare primele declarații oficiale ale decarului.
Acesta a aruncat, prin decizia lui de a trimite o notă clubului prin care solicita transferul, Barcelona într-o criză fără precedent. În ultimele două săptămâni s-au creat o mulțime de scenarii, cel mai vehiculat fiind că sud-americanul a acceptat deja oferta lui City și că va evolua în Premier League.

Întâlnirea Jorge Messi - Bartomeu, decisivă?

Barcelona nici nu a vrut să audă de această variantă, astfel că Jorge Messi, tatăl fotbalistului, a sosit acum două zile în Catalunya pentru a discuta cu Josep Maria Bartomeu situația.
În tot acest timp, Lionel Messi nu a apărut public și nu a făcut vreo declarație. În schimb, a lipsit de la vizita medicală a Barcelonei și de la primele antrenamente sub comanda lui Koeman, semn că vrea să își ducă la capăt planul de a pleca de la Barcelona.
În ultimele 24 de ore, viziunea lui Messi pare să se fi schimbat. Sfătuit de tatăl său, care a discutat 4 ore cu Bartomeu despre speță, argentinianul pare tentat să își ducă la bun sfârșit contractul cu formația blaugrana. Despre prelungire nu pare să fie vorba, astfel că Messi poate semna din ianuarie, când intră în ultimele șase luni de contract, cu City, urmând a evolua pentru trupa lui Guardiola din vara anului viitor.
Momentan nu se știe dacă, în comunicatul de presă pe care Messi l-a pregătit pentru această după-amiază, fotbalistul va face vreun anunț privind viitorul sau își va expune punctul de vedere legat de situația creată și de speculațiile care s-au făcut.
Fanii Barcelonei nu îl vor critica pe Messi și nu îl vor trata diferit față de înainte, dacă decide să rămână. Toți îl adoră | Rivaldo

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Cupa Mondială FIFA
Franța – Polonia, primul duel al zilei în optimile CM! Mbappe, favorit în fața lui Lewandowski
ACUM O ZI
Cupa Mondială FIFA
GE-NI-AL! Australienii l-au așteptat pe Messi la poze după ce i-a eliminat de la Cupa Mondială
ACUM O ZI