"Polițistul "răsfățat" de UEFA, pe care îl urmărește cea mai mare greșeală a sezonului", e titlul dat de Marca unui material în care lasă de înțeles că centralul batav nu avea ce căuta la centru la o partidă atât de importantă, precum Anglia - Danemarca, a doua semifinală a Euro.
Arbitrul a fost în primăvară protagonistul unei erori care a făcut înconjurul lumii, dar forul continental nu a ținut cont de acest lucru și l-a delegat la 4 partide de la Euro. A fost la centru la partida de deschidere, dintre Italia și Turcia, apoi i s-a încredințat disputa Finlanda - Rusia, pentru ca în optimi să fluiere în derbyul Anglia - Germania.
"Controversatul arbitru , cu puțină prezențe la centru în sezonul trecut, a fost alegerea UEFA în ultima semifinală. Danny Makkelie este un arbitru de 38 de ani din Olanda, de profesie și polițist. Nu este prima dată când este marcat de o greșeală în acest sezon, după ce a fost protagonistul unei gafe uriașe, în Serbia - Portugalia", notează Marca.
Premier League
Sir Alex Ferguson, la borna 80! De la "Bye-bye, Fergie" la cel mai mare antrenor din istorie
31/12/2021 LA 11:55
Aseară, centralul a fluierat ușor un penalty la Sterling. Reluările au arătat că atacantul de bandă englez nu ar fi fost atins de fundașii danezi, lucru confirmat de legendarul arbitru Mark Clattenburg. Olandezul nici măcar nu a mers la monitor, pentru a-și consolida opinia în legătură cu faza, decizie extrem de contestată de nordici. În plus, partida ar fi trebuit întreruptă, susțin danezii, în teren fiind două mingi în momentul în care Sterling a luat faza pe cont propriu.

Arbitrul de la Anglia - Danemarca, protagonistul gafei anului

Trimiterea lui Makkelie la atât de multe partide de la Euro vine în contextul în care acesta a comis în primăvară o gafă care va rămâne în istorie.
În preliminariile CM 2022, din Qatar, Portugalia lui Ronaldo a fost privată de acordarea unui gol perfect valabil. După ce a condus cu 2-0, grație dublei lui Diogo Jota, formația lui Santos s-a văzut egalată la Belgrad. În ultimul minut, Ronaldo a înscris un gol perfect valabil, însă arbitrul Makkelie nu l-a validat, considerând că mingea nu a trecut linia porții. Cum nu a existat tehnologie de linia porții, portughezii au trebuit să se bazeze pe vigilența centralului și asistentului și, în mod greșit, niciunul nu a sesizat că balonul a trecut linia porții cu întreaga circumferință.
Ronaldo a explodat și a dat cu banderola de pământ, iar selecționerul Fernando Santos i-a reproșat și el arbitrului gafa comisă. Danny Makkelie a revăzut la vestiar faza și, după ce a înțeles că a greșit, a mers în vestiarul lusitanilor pentru a-și cere scuze.
"Am înscris un gol perfect valabil la final, dar nu a fost acordat. La un meci de asemenea nivel, așa ceva nu e posibil. Danny Makkelie a venit la mine, după meci, la vestiar și și-a cerut scuze. Mi-a zis că se simte rușinat și stânjenit. Eram în cabină, cu băieții, iar el a venit și a spus că îi pare rău. De pe teren îmi spusese că se va uita la imagini și că, dacă va fi cazul, își va recunoaște greșeala. Și așa a făcut", a spus Santos, potrivit RTP.
Premier League
Klopp a clacat! L-a așteptat pe Paul Tierney la vestiar: "Ce problemă are cu mine?"
20/12/2021 LA 07:10
Premier League
Ion Alexandru vă prezintă echipa etapei a 15-a din Premier League
07/12/2021 LA 11:48