Getty Images

Premier League: Lupta pentru titlu devine din ce în ce mai palpitantă

Premier League: Lupta pentru titlu devine din ce în ce mai palpitantă
De Getty Images

05/02/2019 la 10:49Actualizare 05/02/2019 la 10:55

Liverpool și Manchester City continuă să domine campionatul Angliei și după etapele a 24-a și a 25-a.

La capătul unei săptămâni în care Liverpool ar fi putut să se îndepărteze la șapte puncte de Manchester City, trupa antrenată de Jurgen Klopp se vede cu avantajul redus la doar trei puncte.

„Cetățenii” au clacat în deplasarea de la Newcastle, pierzând cu 2-1, dar și-au luat revanșa pe teren propriu, învingând pe Arsenal cu 3-1. Sergio Aguero a marcat cel de-al 10-lea său hattrick din Premier League, fiind pe locul doi la acest capitol după Alan Shearer (11).

Liverpool a remizat cu Leicester și West Ham, 1-1, în ambele partide deschizând scorul prin același jucător, Sadio Mane. Jocul „cormoranilor” are multe lacune, iar asta nu face decât să avem o luptă palpitantă pentru titlu acum că diferența dintre Liverpool și urmăritoare s-a micșorat.

Tottenham este în continuare principala urmăritoare a celor două. Fără Harry Kane și Delle Alli, londonezii s-au impus la limită în ultimele două runde, 2-1 cu Watford și 1-0 cu Newcastle. Chelsea a pierdut la Bournemouth cu 4-0, dar în weekend i-a administrat un neverosimil 5-0 lui Huddersfield, ultima clasată, într-un duel în care Gonzalo Higuain a marcat primele sale goluri în Anglia.

Manchester United și-a continua seria de invincibilitate sub comanda lui Ole Gunnar Soljkaer, impunându-se cu 1-0 la Leicester, unica reușită aparținându-i tânărului Marcus Rashford.

În urma acestor rezultate, Liverpool a rămas în continuare pe primul loc cu 62 de puncte, dar distanța față de City s-a micșorat la doar trei lungimi, „cetățenii” acumulând 59 de puncte. Tottenham se află pe locul trei cu 57 de puncte, iar top patru este completat de Chelsea cu 50 de puncte. Manchester United a urcat pe locul cinci cu 48 de puncte, Arsenal fiind pe șase cu 47 de puncte.

Lupta pentru evitarea retrogradării continuă, Fulham înregistrând a 16-a înfrângere stagională după 0-2 pe terenul lui Crystal Palace, în timp ce Cardiff a obținut o victorie emoționantă și prețioasă, 2-0 acasă cu Bournemouth. Burnley și Southampton au terminat la egalitate, 1-1, la fel și în cazul partidei Brighton & Hove Albion-Watford, încheiată cu un scor alb, 0-0. Nu în ultimul rând, Wolverhampton a obținut a treia victorie consecutivă, 3-1 pe Goodison Park cu Everton, iar „lupii” antrenați de Nuno Espirito Santo se află pe un confortabil loc 7 cu 38 de puncte.

În subsolul clasamentului, Cardiff ocupă locul 18 cu 22 de puncte, Fulham e pe 19 cu 17 puncte, iar Huddersfield a rămas pe locul 20 cu doar 11 puncte.

Rezultate complete, etapa a 25-a:

Tottenham v Newcastle 1-0; Everton v Wolverhampton 1-3; Crystal Palace v Fulham 2-0; Chelsea v Huddersfield 5-0; Burnley v Southampton 1-1; Brighton & Hove Albion v Watford 0-0; Cardiff v Bournemouth 2-0; Leicester v Manchester United 0-1; Manchester City v Arsenal 3-1; West Ham United v Liverpool 1-1.

Premier League 2018-2019 table after 25 rounds