Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League 2021/22: Arsenal | Un nou sezon în afara Big 4?

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 03/08/2021 la 17:47 GMT+3

Arsenal este într-o perioadă mai puțin bună de căteva sezoane. De la plecarea lui Wenger, Arsenal nu a mai pătruns în Big 4, lucru pe care fanii nu îl acceptă deloc. Londonezii sunt o echipă de tradiție, iar lipsa din UEFA Champions League nu este ceva normal pentru aceștia.

Arsenal muss sein USA-Trainingslager absagen

Credit imagine: SID

Articol scris de Alex Iuga
După un sezon precedent în care au ratat toate obiectivele, tunarii nu vor participa în cupele europene, pentru prima dată în secolul 21. Tunarii au terminat abia pe locul 8, la 1 punct în spatele rivalilor din nordul Londrei, Tottenham.

Lot de jucători, antrenor și transferuri

Mikel Arteta continuă să primească încredere din partea conducerii, dar din păcate pentru el, lotul nu îl prea ajută. Fostul secund a lui Pep Guardiola nu beneficiază de un lot cu care să se bată pentru Big 4, însă s-ar putea ca prezența fanilor în tribune în acest sezon să o ajute pe Arsenal, să o împingă de la spate. Va fi un nou sezon dificil pentru tunari, dar este de asemenea și o șansă pentru ei să demonstreze că încă sunt o echipă de top a Angliei.
Pe piața transferurilor, Arsenal nu s-a mișcat rău până acum. Nu mai sunt transferurile cu renume de acum câtiva ani, dar cei 2 jucători aduși, plus 2 jucători reveniți după împrumuturi o pot ajuta mult pe Arsenal în acest sezon. După împrumuturi au revenit Sead Kolasinac, care probabil va fi rezerva lui Kieran Tierney în acest sezon și Lucas Torreira, revenit după un sezon în care a cucerit titlul în Spania cu Atletico Madrid. Pe lângă cei doi, au mai venit la echipă Nuno Tavares, un fundaș stânga care a impresionat la Benfica, plus Albert Sambi Lokonga, un mijlocaș central venit din Belgia de la Anderlecht pentru aproape 20 de milioane de euro.
picture

VAR-ul lovește din nou! Arsenal a primit penalty, însă totul s-a încheiat cu un offside incredibil

La capitolul plecări, Arsenal a cedat doar 4 jucători, atâția câți au și venit, fiind un echilibru din acest punct de vedere. Lui David Luiz I-a expirat contractul, însă acesta nu era o piesă de bază în echipa lui Arteta. Al treilea portar din lot, Dejan Iliev a plecat în Slovacia la Sered, iar Matteo Guendouzi și William Saliba, 2 jucători foarte talentați au plecat împrumut un sezon la Marseille.
Pe lângă acești jucători care au părăsit gruparea de pe Emirates, mai sunt zvonuri referitoare la eventuale plecări, unele foarte aproape de a fi finalizate în acest moment:
  • Granit Xhaka la AS Roma
  • Lucas Torreira la FC Krasnodar
  • Eddie Nketiah dorit de Manchester City și de Bayer Leverkusen
  • Reiss Nelson dorit insistent de nou promovata Brentford
  • Joe Willock dorit, de această dată ca transfer definitiv, de Newcastle
  • Ainsley Maitland-Niles este foarte aproape de Southampton
  • Runar Alex Runnarson este dorit de mai multe echipe din campionatul Turciei
  • Hector Bellerin dorit insistent de Inter Milano, este foarte aproape de un transfer la campioana Italiei, unde ar avea locul de titular asigurat din moment ce Hakimi a părăsit clubul din Milano.
Dacă la capitolul plecări Arsenal nu va mai pierde mulți jucători, lotul ar arăta foarte bine și fără alte achiziții, însă este greu de crezut că în acest mercato, tunarii nu vor mai aduce pe nimeni. Lista lui Arteta este destul de complexă, însă este foarte greu să convingi pe cineva să vină, Arsenal neparticipând în Cupele Europene în acest sezon. Vom împărți această listă în două. Prima parte va fi cu jucători care au șanse mari să ajungă pe Emirates, și una cu jucători care deocamdată sunt doar menționați de Arteta:
  • Ben White, Aaron Ramsdale, Houssem Aouar și Ruben Neves. Cei 4 sunt foarte aproape de a semna cu Arsenal. Cu acești 4 jucători, Arsenal și-ar consolida puțin apărarea și mijlocul, mai rămânând de adus doar unul sau doi jucători pentru atac.
  • Denis Zakaria, Manuel Locatelli, Renato Sanches, Lautaro Martinez, Joaquin Correa, James Maddison, Tammy Abraham, Jules Kounde, Thilo Kehrer, Samuel Umtiti și Edmond Tapsoba sunt ceilalți jucători pe care și I-ar dori Mikel Arteta. Este o listă cu multe nume interesante, însă cum am spus, mici șanse să convingi prea muți jucători, din cauza condiției în care se află tunarii în acest moment.
picture

Premier League. Burnley - Arsenal 1-1. Xhaka, gafă uriașă! Rezumatul meciului

Lotul provizoriu pentru acest sezon nu arată foarte rău, însă oricând e loc de mai bine. Momentan Arsenal are un lot de 27 de jucători, cu o medie de vârstă destul de scăzută, 25.8 ani:
  • Portari: Bernd Leno, Runar Alex Runnarson
  • Fundași: Gabriel, Rob Holding, Calum Chambers, Pablo Mari, Kieran Tierney, Nuno Tavares, Sead Kolasinac, Hector Bellerin, Cedric Soares
  • Mijlocași: Thomas Partey, Granit Xhaka, Lucas Torreira, Mohamed Elneny, Joe Willock, Albert Sambi Lokonga, Ainsley Maitland-Niles, Bukayo Saka, Emile Smith Rowe
  • Atacanți: Gabriel Martinelli, Nicolas Pepe, Willian, Reiss Nelson, Alex Lacazettem Pierre-Emerick Aubameyang, Eddie Nketiah.

Doar 2 trofee de la plecarea lui Arsene Wenger

La finalul sezonului 2017/2018 au apărut primele probleme la Arsenal, cu Arsene Wenger ca antrenor. Înainte de sezonul următor, Wenger a fost înlocuit, considerându-se că el este problema. Au trecut 3 sezoane de atunci, iar Arsenal este într-o cădere continuă, reușind să câștige doar 2 trofee, FA Cup și Supercupa Angliei. Este clar că există o problemă mai mare la club, însă nu e nimic concret. Arsenal, într-un fel, este în situația pe care o are și Manchester United, care, de când a plecat Ferguson, nu a mai câștigat nici un titlu în Premier League.
Arsenal este echipa care va deschide noul sezon de Premier League, pe terenul debutantei pe prima scenă a fotbalului englez, Brentford, un meci destul de complicat pentru tunari, care sezonul trecut au pierdut multe puncte cu echipele considerate mai slab cotate. După meciul de la Brentford, urmează două meciuri de foc. Pe 22 august pe teren propriu cu Chelsea, iar pe 28 o deplasare pe Etihad, pentru meciul cu Manchester City. În etapa a 4-a, Arsenal va juca cu o altă nou-promovată, Norwich City, o echipă care s-a întărit pentru noul sezon cu câțiva jucători de calitate.
Va fi un debut de sezon foarte greu pentru Arteta. Arsenal ar putea să iasă cel puțin cu 6 puncte din aceste 4 meciuri, însă ar fi cam puțin pentru o echipă care și-a anunțat candidatura pentru un loc de Cupe Europene la finele sezonului.
Noul sezon din Premier League se va vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo