Articol scris de Romeo Ene
Roy Keane a avertizat familia Glazer că protestele de duminică sunt doar "începutul", iar fanii lui Manchester United nu vor avea linişte până când proprietarii nu vor fi alungați din club.
Motivul protestelor este reprezentat de implicarea lui United în proiectul Superligii, competiţie care a fost suspendată după numai 2 zile.
Premier League
Newcastle, transfer șocant: plătește 80 de milioane€ pentru un jucător care în 2019 costa 7 milioane
IERI LA 11:08

Roy Keane, în asentimentul suporterilor protestatari

Avram și Joel Glazer nu au fost niciodată populari în rândul fanilor, dar acum, mai mult ca niciodată, se îndreaptă spre noi extreme negative, fiind forţaţi de fani să vândă clubul, iritaţi de implicarea lor în planurile pentru o Superligă a Europei.
Roy Keane, legenda lui Manchester United, a recunoscut că nu poate critica fanii pentru că protestează și a spus că frustrarea față de familia Glazer a ajuns la cote înalte.
"O fac pentru că iubesc clubul, nu neapărat pentru ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni cu Superliga.Cred că există multă frustrare de câțiva ani, iar suporterii au ajuns la capătul răbdării. S-a acumulat în ultimii ani o dezamăgire în ceea ce priveşte comunicarea, lucruri care se întâmplă şi nu apar în spaţiul public. Conducerea clubului nu a fost suficient de bună, proprietarii simt că este vorba doar de a face bani.
Sperăm că proprietarii de la Man United vor spune 'acești fani sunt extrem de serioși, iar multe lucruri urmează'. Acesta este doar începutul pentru fanii lui United, marcați-mi cuvintele. Scopul lor este ca proprietarii să cedeze clubul.", a spus Keane, pentru Sky Sports.
Deși colegii lui Keane, Jamie Carragher și Gary Neville, au apărat motivele pentru care au început protestele, fanii lui United au fost criticați de Graeme Souness pentru că au aruncat cu diverse obiecte.
"Să fim sinceri, cineva a aruncat cu un obiect. Dacă ne-ar fi lovit pe unul dintre noi, am fi ajuns în spital cu cicatrici. Cineva a aruncat aici o sticlă de bere. Dacă asta te lovește într-un loc greșit, ai fi putut fi ucis!", a spus Souness.
Neville, care a recunoscut că speră că fanii "se vor calma", a răspuns, conform Dailymail:
"Emoțiile sunt foarte mari. Fotbalul din această țară este acum fără lege, cei șase mari granzi hărțuiesc restul fotbalului englez. Trebuie să se oprească.
Accept că există fani astăzi care s-ar putea să fi trecut peste vârf, dar cei mai mulți au protestat pașnic. Protestele trebuie să fie pașnice și să respecte legea. Întotdeauna va exista un potențial punct de aprindere, mereu se întâmplă asta."

Ultraşii lui Manchester United au pornit o adevărată revoluţie împotriva patronatului clubului

Sute de fani au reușit să intre în stadion și au ajuns până pe gazon, aprinzând torțe și insultând patronatul clubului pe care-l susțin. Toată neînțelegerea dintre fani și conducere a pornit de la faptul că patronul clubului a vrut să înscrie echipa în Superliga Europei, un proiect menit să adune într-o ligă privată "bogații Europei".
"Poți să cumperi clubul, dar nu ne poți cumpăra sufletele", scrie pe cartoanele purtate de unii suporteri.
În condițiile în care ultrașii nu au putut fi opriți prin niciun mijloc de comunicare, partida cu Liverpool a fost amânată, iar Man United riscă acum chiar depunctarea.
Oficialii Premier League și reprezentanții celor două cluburi au discutat chiar și despre posibilitatea de a amâna meciul din cauza regulilor COVID. Totuși, această posibilitate este puțin probabilă, asta pentru că suporterii nu au ajuns la vestiare, chiar dacă au pătruns cu ușurință pe gazon.
Premier League
Primele antrenamente ale lui Salah în Europa. "Am crezut că are un frate geamăn și l-a trimis pe el"
IERI LA 09:09
Premier League
Gerrard a răspuns în 11 cuvinte interesului lui Newcastle pentru el
IERI LA 08:09