Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul făcut de Tuchel despre Lukaku, după ce nu l-a ținut în lot cu Liverpool

Cristian Mihală

Publicat 02/01/2022 la 21:02 GMT+2

Thomas Tuchel a vorbit în premieră despre excluderea din lot a lui Romelu Lukaku, cel care spusese într-un interviu de acum două zile că nu e fericit la Chelsea și că își dorește să se întoarcă la Inter.

Thomas Tuchel und Romelu Lukaku

Credit imagine: Getty Images

Chelsea a revenit de la 0-2 cu Liverpool, terminând la egalitate, 2-2, iar pe final, în contextul în care londonezii au avut posesia și s-au apropiat de multe ori de poarta "cormoranilor" ar fi fost nevoie de un target man, precum Lukaku.
Tuchel a decis însă să îl excludă pe belgian din lot, după declarațiile făcute de acesta în interviul pentru Sky Sport. Tehnicianul german i-a reproșat că a acordat un interviu fără a avea acceptul clubului, ceea ce se specifică clar în regulamentul de ordine interioară, dar s-a declarat foarte dezamăgit de faptul că un fotbalist profesionist, pe care s-a plătit o sumă imensă, poate face astfel de declarații, care să pună în lumină proastă clubul și să strice atmosfera în vestiar.
Antrenorul german a explicat de ce a ales să renunțe la Lukaku pentru partida cu Liverpool, deși acesta e, pe hârtie, unul dintre cei mai buni jucători ai "albaștrilor".
"Normal că am discutat, de două ori chiar, dar, după ce am vorbit și cu alți jucători, mi-am dat seama că e prea mult. Am decis să protejez pregătirea meciului. E mai ușor fără el acum, e un subiect prea mare, s-a făcut prea multă gălăgie", a spus Tuchel.
Jurnaliștii de la NBC au reușit să îl contacteze pe Lukaku în timpul partidei Chelsea - Liverpool, dar belgianul a refuzat să facă vreun comentariu, promițând că luni, după ce va avea o altă întâlnire cu șefii de pe Stamford Bridge, va vorbi mai mult.
"Nu pot vorbi prea mult despre asta. Există o nouă ședință luni, atunci voi ști mai multe și voi vorbi", a dezvăluit Lukaku pentru NBC Sport.
CITEȘTE ȘI:

Pleacă Lukaku, vine Vlahovic?

Declarația de mai sus a lui Lukaku poate fi interpretată și în cheia în care vârful ar urma să fie pus pe lista de transferuri, așa cum s-a speculat azi.
Presa din Italia susține că Chelsea a abordat-o deja pe Fiorentina pentru transferul lui Dușan Vlahovic, puștiul minune sârb.
Acesta nu va mai rămâne la Firenze, după ce a refuzat propunerea oficialilor viola de a-și prelungi contractul (ar fi devenit cel mai bine plătit jucător din istoria grupării). Pentru a nu risca să îl vândă gratis, Fiorentina e dispusă la negocieri, Juventus, dar și alte formații mari din Premier League tatonând terenul pentru aducerea tânărului de 21 de ani, care a marcat 32 de goluri în 2021, doar în campionat (în ultimii 60 de ani, doar Ronaldo a marcat mai mult în Serie A, într-un an calendaristic, 33 de goluri).
Chelsea e gata să facă orice sacrificiu pentru a-l lua, urmând să plătească o bună parte din banii obținuți pe cedarea lui Lukaku. Vârful belgian era dorit de Juventus, dar el însuși a spus că nu se va întoarce în Serie A la altă echipă decât la Inter, club pe care îl are în inimă. Ca atare, salvarea lui Lukaku va veni, foarte probabil, de la Antonio Conte, tehnicianul sub comanda căruia a dat cel mai bun randament.
Italianul a spus, de la revenirea în Premier League, pe banca lui Spurs, că Lukaku nu e folosit în sistemul potrivit pentru calitățile sale și, cu siguranță având în vedere circumstanțele, acum e gata să îi ofere o mână de ajutor. Conte însuși voia un atacant lângă Kane, discutându-se chiar de Vlahovic, dar, odată pus pe lista de transferuri, Lukaku nu poate fi ratat de Tottenham.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo