Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal a câștigat bătălia cu Real Madrid pentru un super-mijlocaș! Transfer de 46 de milioane € pentru "tunari"

Cristian Mihală

Actualizat 08/05/2022 la 14:59 GMT+3

Youri Tielemans este marele pariu al lui Mikel Arteta pentru perioada de mercato din vară. Mijlocașul lui Leicester e dorit și de Real Madrid, dar și-ar dori să continue în Premier League, mai ales că Arsenal îi oferă garanția că va fi titular.

Manchester United's Portuguese midfielder Bruno Fernandes (R) vies with Leicester City's Belgian midfielder Youri Tielemans (C) during the English Premier League football match between Leicester City and Manchester United at King Power Stadium in Leiceste

Credit imagine: Getty Images

Arteta și-a prelungit în această săptămână contractul cu gruparea de pe Emirates, oficialii clubului fiind foarte mulțumiți de munca depusă de tehnicianul spaniol. Acestuia i s-au oferit garanții că va beneficia de un buget de transferuri considerabil, astfel încât să întărească cele două zone pe care le consideră vulnerabile în echipă.
Arsenal are nevoie de un atacant și de un mijlocaș central, iar pe acesta din urmă l-a găsit deja. Presa engleză susține că negocierile pentru transferul lui Tielemans au intrat pe ultima sută de metri. Belgianul a înscris 6 goluri și a dat 3 pase decisive pentru Leicester, în acest sezon de Premier League, dar va părăsi formația lui Brendan Rodgers la finalaul acestei stagiuni.
Arsenal e dispusă să ofere 40 de milioane de lire (46 milioane de euro) în schimbul său, iar proiectul lui Arteta îl încântă pe belgian. Trebuie spus că și Real Madrid s-a interesat de posibilitatea de a-l transfera, însă "tunarii" au pentru moment întâietate: pentru că există un acord de principiu cu Leicester și pentru că jucătorul ar prefera să rămână în Anglia, unde s-a adaptat și se simte excelent. În plus, Arsenal îi oferă garanția că va fi titular, în timp ce la formația lui Ancelotti nu va avea un astfel de statut.
Varianta "Real Madrid" ar putea să fie însă de actualiate, dacă Arsenal ratează Champions League. Pentru că, pe de-o parte lui Tielemans i-ar plăcea să joace în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume, în timp ce, pe de altă parte, s-ar putea ca londonezii să nu mai poată să achite o asemenea sumă de transfer, în cazul în care termină sezonul sub Spurs.

Tielemans, un mijlocaș complet

Tielemans este cotat la 55 de milioane de €, iar acesta este momentul perfect pentru Leicester să-l vândă, deoarece contractul său este valabil până în 2023. În acest sezon, belgianul a primit mai multe propuneri de prelungire a înțelegerii, din partea "vulpilor", dar le-a refuzat, dorind să ajungă la un club mai mare.
Calitățile lui Tielemans sunt profund asemănătoare cu cele ale lui Wijnaldum. Acesta oferă un echilibru perfect între apărare și atac și posedă un șut foarte bun de la distanță, dovadă golul marcat în finala Cupei Angliei de anul trecut, contra lui Chelsea.
Tielemans a fost crescut de Anderlecht, iar în 2017 a fost vândut la AS Monaco pentru 26 de milioane de €. Evoluțiile bune la echipa din Principat i-au determinat pe cei de la Leicester să plătească 45 de milioane de € în schimbul său în 2019.
Tielemans este un component de bază al naționalei Belgiei, pentru care a strâns 49 de selecții și a marcat de 4 ori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo