Prestigiosul The Times anunță astăză că oficialii "tunarilor" și-au făcut deja planurile pentru sezonul viitor, iar acestea nu sună deloc bine. Pentru prima oară din stagiunea 1995-1996, clubul de pe Emirates va rata probabil cupele europene, asta dacă nu se întâmplă o mică minune și formația se impune în Europa League. În prezent, "tunarii" sunt pe 10 în clasament, la egalitate cu nou-promovata Leeds, iar situația e una îngrijorătoare.
Chiar dacă nu se pune problema demiterii lui Arteta, Arsenal va fi forțată să vândă în vară. Asta pentru că necalificarea în Europa va duce la o gaură de 150 milioane de lire (176 milioane euro). Hector Bellerin, Calum Chambers și Rob Holding vor pleca, însă sumele de transfer obținute pe ei nu vor acoperi decât în mică măsură deficitul.
Arteta deja a discutat cu oficialii și a pus în vedere că are nevoie de prelungirea contractelor unor fotbaliști cheie, cărora le expiră înțelegerile în 2022. În paralel, fostul secund al lui Guardiola își dorește achiziții, pentru ca londonezii să aibă o șansă la Liga Campionilor, stagiunea următoare.
Fotbal
CELE MAI IMPORTANTE EVENIMENTE ALE ETAPEI A 8-A DIN PREMIER LEAGUE
ACUM 8 ORE
Lucruri imposibil de făcut, astfel că boardul cochetează cu ideea vânzării lui Bukayo Saka, atacantul de bandă de doar 19 ani. Cota lui e senzațională și se speră că acesta va putea fi transferat pe o sumă care se apropie de 100 de milioane de euro. Mutarea e cu siguranță una care nu va fi privită cu ochi buni de fani, dar pare singura modalitate ca formația să fie salvată și să înceapă reconstrucția.

Saka, promovat de Arteta la Arsenal

De la David Bentley la Carlos Vela și Jermaine Pennant, multe tinere talente i-au uimit pe fanii lui Arsenal cu abilitățile și dinamismul lor. Însă puțini au prezentat profesionalismul și forța mentală pe care Bukayo Saka o are de când a debutat la 17 ani într-un meci din Europa League la Poltava.
Poziția naturală a lui Saka este de aripă stânga. În sezonul de dinaintea debutului său la seniori a marcat 14 goluri și a oferit 12 pase decisive în 34 partide .O astfel de performanță a fost motivul promovării sale din echipa U-23.
Acesta și-a demonstrat polivalența sub conducerea lui Mikel Arteta evoluând chiar ca fundaș stânga în locul accidentaților Tierney și Kolasinac, dar și pe partea dreapta a atacului.
Cu o viteză explozivă și un fler extraordinar a fost de multe ori scânteia care a luminat jocul "tunarilor". La doar 19 ani cota sa este uriașă și se anunță un fotbalist world class, dacă va fi ferit de accidentări.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Klopp e gata de un transfer genial! Ia de la o rivală un fotbalist de titlu, pe o sumă simbolică
27/09/2021 LA 07:52
Premier League
Arteta, lăudat după victoria lui Arsenal: "Poate fi următorul Arsene Wenger!"
27/09/2021 LA 04:35