Cea mai importantă modificare în ceea ce privește regulamentul de transferuri este faptul că echipele englezești nu vor mai putea semna jucători sub 18 ani proveniți din străinătate. Cluburile englezești obișnuiau să transfere tinere talente din alte țări ale Uniunii Europene, dar noua legislație nu va mai permite acest lucru.
Un alt aspect important este că jucătorii proveniți din celelalte țări ale Uniunii Europene vor avea același statut cu toți străinii care evoluează în Anglia. Aceștia vor trebui să obțină un permis de muncă, care va fi acordat pe baza anumitor criterii.

Străinii vor ajunge mai greu în Premier League de la 1 ianuarie 2021

Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Jucătorii care vor dori să ajungă în Anglia vor trebui să îndeplinească un anumit punctaj. Acesta va fi calculat în funcție de numărul de apariții internaționale la tineret și seniori, aparițiile la echipa de club sau nivelul ligii și al clubului de la care provin.
"Jucătorii din țările UE care doresc să joace în Premier League vor fi obligați să obțină un GBE (permis de muncă), la fel ca toți ceilalți jucători din străinătate proveniți din țări care nu au dreptul de a lucra în Marea Britanie.", se arată într-un comunicat al Premier League.
Jucătorii care vor îndeplini baremul de punctaj, vor primi automat permisul de muncă, iar cei care se vor apropia considerabil de acesta vor putea primi dispense în funcție de caz.
De asemenea, cluburile vor putea transfera maxim 6 jucători străini sub 21 de ani în fiecare sezon. De exemplu, în mercato-ul din ianuarie, fiecare club din Premier League va putea cumpăra doar 3 jucători străini sub 21 de ani. Conducătorii fotbalului englez spun că toate aceste măsuri au fost luate pentru a încuraja promovarea talentelor din Albion, în detrimentul aducerii de jucători din alte părți.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/02/2947972.jpg
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52