Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bruce e istorie pentru Newcastle! Zidane a fost momit cu un salariu uriaș, dublu față de cât lua la Real Madrid

Cristian Mihală

Actualizat 20/10/2021 la 13:29 GMT+3

Steve Bruce a fost dat afară de la Newcastle, iar conducerea "coțofenelor" sunt în căutarea unui înlocuitor pe măsura ambițiilor noilor patroni. Zidane și Conte au fost primii pe listă, dar au refuzat. Francezului i s-a oferit un salariu uriaș, de 25 de milioane de euro/an.

Zidane - Juventus-Real Madrid - Champions League 2016/2017 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Penultima în Premier League, Newcastle probabil nu are cum să retrogradeze, având în vedere ce investiții se anunță la club. Bruce a fost azi demis, cum se anticipa, locul său urmând a fi luat de secundul Graeme Jones. Vorbim evident de un interimat, până boardul va ajunge la un acord cu un tehnician capabil să ducă formația de pe St. James' Park acolo unde visează conducerea și fanii.
Potrivit presei engleze, în acest moment favorit e Paulo Fonseca, fostul antrenor al Romei. Acesta are un stil ofensiv, pe placul conducerii, și are marele avantaj că e liber de contract. Totuși, portughezul de 48 de ani nu a fost inițial pe lista scurtă a lui Newcastle, care a țintit mult mai sus.
Despre interesul pentru Conte a vorbit încă de ieri Gazzetta dello Sport, însă informațiile de azi din presa engleză indică faptul că italianul ar fi refuzat propunerea. Acesta speră să ajungă la Manchester United, club unde Ole Gunnar Solskjaer are mari probleme.
CITEȘTE ȘI:

Zidane a refuzat un salariu uriaș de la Newcastle

Dar marele pariu al lui Newcastle a fost Zinedine Zidane, omul care a câștigat 3 Ligi ale Campionilor, ca antrenor, cu Real Madrid. Zizou e liber de contract după despărțirea de "galactici" și, dincolo de talentul incontestabil de antrenor, ar fi fost și o mare lovitură de imagine. În consecință, arabii i-au oferit un salariu uriaș, care l-ar fi adus pe locul 2 în topul celor mai bine plătiți tehnicieni din lume, peste Guardiola: 25 de milioane de euro, mai mult de dublu față de cât câștiga la Real Madrid.
Francezul a refuzat oferta "coțofenelor", rămânând fidel planului de a prelua naționala Franței în 2022. În plus, Zizou, care a fost curtat și de United de curând, le-a explicat oficialilor lui Newcastle că nu consideră că stilul său se pretează atât de bine la Premier League și, ca atare, nu își dorește o astfel de provocare.
Top 5 cel mai bine plătiți antrenori din lume
1. Diego Simeone (Atletico Madrid) - 43 de milioane euro
2. Josep Guardiola (Manchester City) - 22 de milioane euro
3. Jurgen Klopp (Liverpool) - 18 milioane euro
4. Massimiliano Allegri (Juventus) - 9,5 milioane euro
5. Hansi Flick (naționala Germaniei) - 8,5 milioane euro
Fonseca e favorit să preia Newcastle în acest moment, dar nu e exclus ca oficialii să supraliciteze pentru un antrenor cu un CV deosebit. Se speculează chiar că nu s-a renunțat complet la varianta Conte, urmând să i se ofere un contract și mai bun italianului. Eddie Howe, Steven Gerrard, Brendan Rodgers și Rafa Benitez au fost și ei variante pentru Newcastle, conform presei engleze, dar ultimii doi au declinat deja propunerile, menționând că nu vor pleca de la Leicester, respectiv Everton.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo