Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine este Ferran Torres, jucătorul pentru care Guardiola garantează că va scrie istorie pentru City

Cristian Mihală

Actualizat 02/08/2020 la 14:54 GMT+3

Ferran Torres va fi noul jucător al lui Manchester City, iar BBC a realizat un interviu cu atacantul de bandă de 20 de ani al Valenciei. Acesta se aseamănă izbitor cu Cristiano Ronaldo, atât din punct de vedere al calităților, dar și al modului în care vede fotbalul sau al preocupărilor.

Ferran Torres are calități impresionante pentru vârsta sa

Credit imagine: Imago

City i-a găsit înlocuitor lui Sane, plecat la Bayern, în persoana lui Ferran Torres, atacantul de bandă de 20 de ani al Valenciei.
Puștiul a reușit 4 goluri și 5 assisturi în ultimul sezon din La Liga, dar, dincolo de cifre, evoluțiile sale consistente din primul "11" al "liliecilor" au impresionat mai multe cluburi de top din Europa, printre care Barcelona, Real Madrid și Liverpool. Totuși, City e marea câștigătoare în cursa pentru achiziționarea jucătorului, în decizia acestuia contând faptul că la cârma echipei se află Guardiola.
"Cetățenii" vor plăti 25 de milioane de euro + bonusuri în valoare de 12 milioane de euro, o sumă mică judecând după perspectivele avute de jucător. Dar Ferran Torres mai are contract cu Valencia până în vara anului 2021 și a refuzat trei oferte de prelungire a contractului, astfel că spaniolii riscau să îl piardă gratis dacă nu acceptau oferta lui City.
La doar 20 de ani, Torres este recunoscut pentru viteza sa remarcabilă, creativitate și tehnică, precum și pentru capacitatea de a juca oriunde în zona ofensivă, exact ce îi place lui Pep.
"Ca jucător, mă consider foarte ambițios, îmi place să câștig, să câștig, să câștig. Odată cu trecerea timpului, simți că ești mai pregătit și ai nevoie de provocări mai mari, e nevoie să schimbi locul unde evoluezi. Cred că sunt pregătit în acest moment să fac asta. În capul meu mereu gândesc că sunt cel mai bun și muncesc enorm pentru a demonstra asta. Dacă nu crezi despre tine că ești cel mai bun, nimeni nu o să te vadă așa", a spus atacantul de bandă pentru BBC.

Ferran Torres, încântat de comparația cu Ronaldo

Guardiola l-a vrut neapărat la City nu doar pentru stilul său, pentru viteza pe care o are, ci mai ales pentru că e un profesionist desăvârșit. Se pregătește enorm, muncește în fiecare zi pentru a se dezvolta și are o viață privată extrem de liniștită. "E un fotbalist complet", a spus pentru sursa citată directorul Academiei Valenciei, Jose Gimenez.
Dar ce crede Torres despre el înuși? Principalul atu e reprezentat de faptul că înțelege rapid jocul și e capabil să ia decizii bune în momentele când se află în criză de timp.
"Sunt încântat că sunt comparat cu Ronaldo și aș vrea să îi calc pe urme. Sunt un fotbalist care înțelege foarte bine și repede jocul, dar nu știu dacă această abilitate e una pe care am dezvoltat-o. Cred că mai degrabă e ceva legat de instinct, pur și simplu creierul știe ce trebuie făcut", a mai spus Ferran Torres.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo