Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

City, nevoită să mai aștepte pentru titlu! Chelsea a luat toate cele trei puncte pe Etihad

Vlad Dumitrescu

Actualizat 08/05/2021 la 22:27 GMT+3

Chelsea a învins cu 2-1 pe Etihad Stadium în etapa a-34-a din Premier League.

Timo Werner (FC Chelsea) - Aymeric Laporte (Manchester City)

Credit imagine: Eurosport

Pep Guardiola va fi mereu Pep Guardiola. Acum că am spus acest lucru, putem să spunem și că spaniolul a ales să joace în meciul cu Chelsea într-un sistem 5-1-4 care, deși pe hârtie pare ofensiv, nu a produs aproape nimic.
Primul șut pe poartă a lui Manchester City a venit abia în minutul 35 atunci când efortul lui Raheem Sterling a fost respins de Edouard Mendy. A fost de altfel singura ”ocazie” reprizei.
Singura ocazie pentru că singurul gol al reprizei a venit de la același om. După ce Gabriel Jesus a scăpat mult prea ușor de Christensen, brazilianul i-a centrat lui Aguero, însă argentinianul abia a apucat să preia mingea (cam stângaci ce-I drept) că Sterling a venit ca un uragan din spate și a șutat pentru a deschide scorul în minutul 44.
Christensen s-a accidentat la aceeași fază, însă Tuchel nu a avut timp să-l înlocuiască cu Zouma iar la ultima fază a reprizei Gilmour l-a faultat pe Jesus. Numai că Aguero a considerat că e cel mai bun moment pentru un lob. Iar Mendy a considerat că e cel mai bun moment să prindă fără probleme mingea lui Aguero și să aducă furia lui Guardiola.
În repriza a doua am avut parte de o echipă a lui Chelsea mult mai determinată, o echipă care a avut posesie în zone mult mai avansate și în fine o echipă care a marcat. Hakim Ziyech a șutat plasat de la marginea careului în minutul 63, Ederson nu a avut ce face iar Chelsea a egalat. O fază pe care Sergio Aguero, cel care a irosit acel penalty, nu ar vrea să o revadă.
Dominarea lui Chelsea a mai adus două goluri, însă atât Timo Werner, cât și Callum Hudson-Odoi s-au aflat în offside atunci când au marcat. În cele din urmă însă, în prelungiri, Chelsea a dat lovitura prin golul marcat de Marcos Alonso după pasa lui Werner.
Așadar Manchester City are un avans de 13 puncte la vârful clasamentului, însă Manchester United mai are de jucat cinci meciuri în acest sezon. Totuși, dacă United va pierde mâine cu Aston Villa, titlul va ajunge la City chiar din acest weekend.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo