Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum va arăta lumea post-coronavirus. Semnalul de alarmă tras de Carlo Ancelotti

Cristian Mihală

Actualizat 28/03/2020 la 14:28 GMT+2

Carlo Ancelotti, tehnicianul lui Everton, a vorbit într-un interviu acordat Corriere dello Sport despre cum va arăta societatea după criza provocată de coronavirus. Tehnicianul italian e convins că efectele crizei vor fi greu de combătut pe termen mediu şi lung.

Carlo Ancelotti

Credit imagine: Eurosport

Întreaga planetă este în acest moment într-un adevărat "război", iar faptul că inamicul este invizibil face lucrurile aproape imposibil de gestionat. COVID-19 a afectat deja direct peste jumătate de milion de oameni, iar alte sute de milioane simt deja efectele chiar dacă au fost ocrotiţi din virus. Domenii întregi sunt în pragul colapsului economic, puţine sectoare desfăşurându-şi activitatea în mod normal.
În acest context, o criză economică pare inevitabilă, inflaţia urmând cu siguranţă să crească în următoarele luni. Ca atare Carlo Ancelotti a încercat să facă o radiografie a societăţii post-coronavirus, tehnicianul italian fiind recunoscut, pe lângă calităţile impresionante de antrenor, pentru cunoştinţele sale economice şi sociologice.
"Aud de micşorări de salarii peste tot, despre şomaj. Fiecare ia măsurile pentru a se proteja, în curând economia se va schimba la toate nivelurile. Drepturile TV vor costa mai puţin, fotbaliştii şi antrenorii vor câştiga mai puţin, biletele vor fi mai ieftine. Lumea va avea mai puţini bani, trebuie să ne aşteptăm la o perioadă de criză pentru că aceasta e inevitabilă", a spus Ancelotti, într-un video-interviu prin Skype acordat Corriere dello Sport.
În privinţa fotbalului, Ancelotti nu are vreun dubiu: sezoanele în Europa trebuie reluate doar în momentul în care riscul de îmbolnăvire este "0". Cluburile au mari pierderi financiare din cauza coronavirus, însă prioritar în acest moment e un singur lucru, stoparea virusului.
"În acest moment, singura prioritate a tuturor trebuie să fie limitarea expunerii la virus. Orice altceva reprezintă chestiuni secundare. Când se reia campionatul, când se va termina, programul, obiectivele, credeţi-mă când vă spun că nu mă interesează absolut deloc. Sunt ultimele lucruri la care trebuie să ne gândim. Iniţial, s-a vorbit că vom reîncepe în mai, dar nu e vreo îndoială, acest lucru nu văd cum s-ar putea întâmpla", a mai spus Ancelotti.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo