Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniel Kretinsky, miliardarul ceh care a făcut ofertă pentru West Ham. O nouă super-forță în Premier League?

Cristian Mihală

Publicat 29/10/2021 la 12:24 GMT+3

Multimiliardarul ceh, Daniel Kretinsky, proprietarul clubului de fotbal Sparta Praga, negociază cumpărarea a 27% din acţiunile clubului West Ham United, a anunţat, joi, presa engleză.

Michail Antonio of West Ham United celebrates with Declan Rice, Said Benrahma and Tomas Soucek after scoring their side's fourth goal during the Premier League match between Newcastle United and West Ham United at St. James Park on August 15, 2021.

Credit imagine: Getty Images

Achiziţia, care ar fi o chestiune de zile, ar putea fi un prim pas făcut de omul de afaceri pentru preluarea controlului majoritar al echipei din Premier League. În afara clubului Sparta Praga, pe care îl deţine, Kretinsky are investiţii importante în companii britanice precum compania poştală Royal Mail, unde este acţionar majoritar, precum şi supermarketurile Sainsbury.
Oferta omului de afaceri este de aproximativ 210 milioane de euro, adică suma aferentă pentru 27% valoarea clubului, estimată de experții contactați de cehi la aproximativ 800 de milioane de euro.

Al doilea "transfer" de putere în Premier League, în acest sezon

Ar fi a doua cedare de acțiuni în Premier League în decurs de câteva săptămâni, după ce clubul Newcastle United a fost vândut, recent, unui fond saudit pentru 300 milioane lire sterline.
Această operaţiune vine la 11 ani distanță de când David Gold şi David Sullivan au preluat clubul. Aceștia nu au venit cu investițiile sperate de fani, dar în acest moment formația londoneză e într-o situație excelentă. După ce sezonul trecut a ratat la mustață un loc de Champions League, trupa condusă de David Moyes e acum pe 4, etalând un fotbal extrem de solid.
În lotul "ciocănarilor" de află în prezent trei fotbalişti cehi, fundaşul Vladimir Coufal şi mijlocaşii Tomas Soucek şi Alex Kral. Primii doi sunt titulari indiscutabili în formația lui Moyes.
Daniel Kretinsky deține cea mai mare companie din Europa Centrală în domeniul energiei. Averea sa este esetimată la 4 miliarde de dolari.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo