Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Datele care arată eșecul ofensiv al lui Liverpool. De ce au nevoie cormoranii de un nou atacant

Vlad Dumitrescu

Publicat 02/05/2021 la 12:34 GMT+3

Chiar dacă Liverpool a avut probleme grave cu accidentările în defensivă, realitatea este că atacul cormoranilor a avut cel mai mult de suferit în acest sezon.

Firmino et Sadio Mané

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp a fost lovit serios de accidentări în acest sezon, iar aproape întreaga linie defensivă a avut de suferit. Mai mult, din cauza absențelor din defensivă și mijlocul cormoranilor a fost destabilizat pentru că Jordan Henderson și Fabinho au fost nevoiți să acopere centrul defensivei, în timp ce chiar și portarul Alisson a avut perioadei semnificative de absență.
Drept urmare, ne-am putea aștepta ca defensiva să fie cea mai mare problemă a cormoranilor, însă realitatea este alta. Chiar dacă Mohamed Salah este la un gol distanță de golgheterul Premier League, Harry Kane, cu 20 de goluri iar egipteanul rămâne cel mai important jucător al cormoranilor, per total, ofensiva echipei de pe Anfield a avut de suferit în acest sezon.
Trio-ul ofensiv a rămas același: Mohamed Salah, Roberto Firmino și Sadio Mane au fost constant titulari în acest sezon, dar golurile nu au mai venit ca în trecut. Cu cinci meciuri rămase de jucat, Liverpool a marcat 55 de goluri. În aceeași perioadă a sezonului trecut, cormoranii marcaseră de 72 de goluri.
Liverpool nu poate ține nici de avantajele create în meciuri. Cormoranii au pierdut 15 puncte după ce au condus într-un meci. În ultimele trei partide, cormoranii au marcat doar de două ori din 54 de șuturi pe poartă, informează Daily Mail.

Atacul lui Liverpool suferă în acest sezon

Realitatea este că jucătorii nu mai convertesc ocaziile ca înainte. Problemele din acest sezon ar fi fost mult mai mici dacă atacanții ar fi marcat ca în trecut și nu ar fi irosit un număr impresionant de ocazii.
Fostul mare atacant al lui Liverpool, Michael Owen, a oferit recent o explicație pentru BT Sport: ”Deși sunt jucători foarte buni, Firmino și Mane nu sunt marcatori în mod natural, nu te poți baza pe ei. Au înscris până acum destul de mult pentru că Liverpool și-a creat multe ocazii. Însă acum nu se mai întâmplă asta”.
De cealaltă parte, Salah are un sezon bun ca cifre, însă realitatea este că egipteanul, pe lângă golurile marcate, a și ratat multe ocazii mari. Mai mult, îngriorător pentru Klopp este că deși Diogo Jota a jucat cu 500 de minute mai puțin decât Mane sau Firmino, portughezul are același număr de goluri marcate ca Sane și de două ori mai multe decât Firmino.
O altă veste proastă este reprezentată de ”seceta” lui Thiago Alcantara - de când a ajuns la club spaniolul nu a marcat niciun gol și nu a oferit niciun assist. De la el se aștepta să fie motorul creativ de la mijloc.
Așadar în acest moment Mohamed Salah rămâne singurul atacant pe care Jurgen Klopp are garanția că se poate baza, în timp ce Diogo Jota ar putea fi o variantă, însă doar pentru viitor. Pentru a fi o candidată serioasă la titlu sezonul viitor, Liverpool are nevoie de un atacant de clasă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo